Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Procés participatiu per a canviar noms de carrers de franquistes

Les propostes ciutadanes per ampliar els noms de carrers d'Esplugues es poden presentar, fins al 30 de juny, per registre a l'Ajuntament o mitjançant la seu electrònica del web municipal.

27 d'abril del 2016

El 7 de març va començar a treballar la comissió que s'encarregarà de coordinar el procés participatiu sobre el canvi de nom de carrers d'Esplugues dedicats a persones vinculades al franquisme. Sota el nom de Comissió per a la substitució de noms de carrers segons la Llei de memòria històrica, el grup està presidit per la regidora de Cultura, Maribel Aguilera, i el conformen un membre de cada grup municipal, la regidora no adscrita, una representant de l'Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat i la coordinadora de l'Arxiu Municipal, així com un assessor per grup municipal.

La comissió s'ha constituït per donar compliment a l'acord del Ple municipal de novembre de 2015, que preveu, a petició de l'Associació de la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, el canvi de nom dels carrers Melcior Llavinés, Gaietà Faura, Josep Català, alcaldes durant la dictadura franquista, i del Doctor Manuel Riera, "sense perjudici d'aquells altres carrers que poguessin sorgir en un futur". La moció, que va ser aprovada per PSC, ERC, PP, ICV, CDC, CUP, CE i la regidora no adscrita -C 's es va abstenir-, també estableix l'obertura d'un procés participatiu perquè la ciutadania proposi "els noms que considerin rellevants o significatius per substituir" als anteriors.

Una de les primeres decisions de la comissió ha estat obrir un primer període, fins al 30 de juny, per ampliar els noms de carrers d'Esplugues -a més dels quatre que consten a la moció- que també estiguin associats al franquisme per ser retirats (aportant documentació). Aquestes sol·licituds dirigides a l'Ajuntament es poden fer per escrit oficial, via registre presencial, o telemàticament a través de la Seu Electrònica de la web municipal.

S'ha creat un correu electrònic, nomscarrersfranquistes@esplugues.cat, com a canal de comunicació de dubtes i comentaris relacionats amb el tema. En una segona fase, es demanarà a la ciutadania que proposin noms per substituir els que seran retirats. La comissió, que es reunirà un cop al mes, anirà treballant també en aquest sentit en les properes sessions.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B