Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Quatre projectes guanyen el Pressupost Participatiu 2020

Creació d’un semàfor intel·ligent, millora del parc dels Torrents, un forn per a l’Escola de Ceràmica i renovació del portal web municipal

24 de juliol del 2020

L’edició d’enguany del Pressupost Participatiu ja té guanyadors. Es tractava de decidir en quin o quins projectes s’invertiran 245.000 euros del pressupost municipal. Dels deu projectes finalistes, els quatre més votats totalitzen aquesta quantitat:

- Instal·lació d’un semàfor intel·ligent (amb càmera o sensors) a l'encreuament entre Vallerona, Pas del Sucre, Vic i Sant Salvador. L’objectiu és guanyar fluïdesa en el trànsit i una mobilitat menys contaminant i més segura. Cost previst: 50.000 €

- Millora de diferents espais del parc dels Torrents. Inclou condicionament de la gespa, creació d’un camí no enjardinat des de la piscina fins al camp de futbol per assegurar la mobilitat de cotxets, persones en cadira de rodes, etc. i arreglar les fonts d'aigua potable. Cost previst: 130.000 €.

- Forn per a l’Escola Municipal de Ceràmica. Actualment hi ha un sol forn en funcionament i és antic i poc eficient energèticament. Es tracta d’adquirir un nou forn elèctric de baix consum i més sostenible. Cost previst: 15.000 €.

- Renovació del portal web de l’Ajuntament, fent-lo accessible des de qualsevol terminal, més usable i simplificant els continguts i la cerca. També es millorarà l’accessibilitat a les dades obertes i a la seu electrònica. Cost previst: 50.000 €.

En tot el procés, que es va haver d’interrompre per l’estat d’alarma de la Covid-19 i posteriorment es va reprendre, hi han participat unes 900 persones. A la fase final han votat 373 persones.

Per a l'alcaldessa, Pilar Díaz, "tot i que la situació és excepcional, fins a 900 veïns i veïnes han fet arribar les seves propostes, han col·laborat en la priorització i finalment han votat a què voldríem dedicar una part del pressupost municipal. El pressupost participatiu ens dona l'oportunitat de decidir entre tots i totes, d'una forma molt directa, com millorar la ciutat. Com a alcaldessa, em resulta emocionant el procés i també la resposta".

En aquest enllaç podeu veure els resultats de les tres darreres edicions: https://espluguesparticipa.diba.cat/processes_groups/15

 

3 de juliol del 2020

L’edició d’enguany del Pressupost Participatiu es va haver de reorganitzar amb motiu de l’emergència sanitària. Ara, l’Ajuntament clou aquest procés participatiu, obert al conjunt de la ciutadania d'Esplugues, que permet decidir en quin projecte o projectes s'invertiran 245.000 euros del pressupost municipal.

Les 10 propostes que han tingut més suports en les fases prèvies passen a la votació final, que es pot fer on line, (https://espluguesparticipa.diba.cat/processes/pressupostparticipatiu2020/f/896/) i també a través de punts mòbils (https://espluguesparticipa.diba.cat/processes/pressupostparticipatiu2020/f/894/), del 3 al 23 de juliol. Es pot votar per una o més de les deu propostes, fins a completar el pressupost de 245.000 euros. En el quadre annex podeu veure quines són les propostes finalistes.

En una primera fase, en què van participar unes 500 persones, es van rebre 81 propostes vàlides. Després es va iniciar la fase de priorització, que va quedar interrompuda. Tot el procés es pot consultar a la web espluguesparticipa.diba.cat.

10Propostespres_participatiu_600.jpg

20 d'abril del 2020

La candidatura del Pressupost Participatiu d'Esplugues que l'Ajuntament va presentar a la 14a Distinció Bona Pràctica en Participació Ciutadana (https://oidp.net/distinction/es), que promou l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (https://oidp.net/ca), ha superat la fase de votacions i ha passat a la final.

De les 20 propostes finalistes, la d'Esplugues és la setena que ha rebut més suports (https://participate.oidp.net/processes/award2020/f/183/?locale=es). Després d'aquesta fase, el comitè organitzador demanarà que es presentin les propostes amb informació més completa i, a partir de l'1 de juny, un jurat avaluarà les 20 finalistes per decidir quina és la pràctica guanyadora.

 

15 d'abril del 2020

El Pressupost Participatiu d’Esplugues, procés obert a tota la ciutadania d’Esplugues major de 16 anys perquè aporti idees, prioritzi i decideixi una part de la inversió municipal, és una de les 39 candidatures de 17 països que opten a la 14a Distinció Bona Pràctica en Participació Ciutadana (https://oidp.net/distinction/es), que promou l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (https://oidp.net/ca).

Aquesta distinció internacional es troba en la fase oberta de votació de les propostes, que acaba aquest dijous 16 d’abril. La proposta de l’Ajuntament es pot votar, previ registre, en aquesta plataforma: https://participate.oidp.net/processes/award2020/f/183/proposals/2816

El Pressupost Participatiu d’Esplugues, que combina la participació telemàtica amb trobades presencials i punts mòbils al carrer, celebrava aquest any la setena edició, que ha estat suspesa temporalment per la crisi sanitària del coronavirus (https://www.esplugues.cat/noticias/se-suspen-temporalment-el-pressupost-participatiu-2020). En una primera fase hi havia participat unes 500 persones.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B