Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Presentats sis nous autobusos híbrids de les línies Esplubús (EP2) i JustMetro

Són més sostenibles i reduixen les emissions contaminants minimitzant especialment els nivells sonors a l’entorn de les parades

16 de desembre de 2019

Aquest dilluns han estat presentats els sis nous autobusos híbrids per als serveis de bus Esplubús (EP2) i JustMetro (JM), un nou pas en la renovació de la flota del servei de Bus Metropolità que realitza l’AMB. Els nous vehicles substitueixen busos antics.

“Avui presentem un salt endavant que no té marxa enrere. És una mesura més per millorar l'aire que respirem i per fer una aposta ferma per mètodes de transport molt més sostenibles. Des de les administracions públiques som els primers que hem de donar exemple”, ha exposat Eduard Sanz, primer tinent d'Alcaldia i regidor de Territori i Sostenibilitat d'Esplugues.

autobusoshibrids1.jpeg

Concretament, per a la línia Esplubús 2 (EP2), que connecta la Miranda amb l’Hospital Sant Joan de Déu, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret SA, dos autobusos híbrids del model Teris Midis Híbrids, amb ultracondensadors, que permeten realitzar l’arrencada en mode elèctric, reduint el conjunt d’emissions contaminants i minimitzant especialment els nivells sonors a l’entorn de les parades. Aquests autobusos són de 9,7 m de longitud i tenen capacitat per a  52 persones (17 d’elles assegudes). Igual que els del servei Justmetro, disposen d’una rampa telescòpica automàtica i un espai reservat per als usuaris amb mobilitat reduïda.

autobusoshibrids2.jpeg

Per a la línia Just Metro (JM), que connecta Sant Just Desvern i Esplugues amb l’Hospital Sant Joan de Déu i el metro Zona Universitària, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret S.A., quatre autobusos del model Veris Estàndard Partial Electric amb bateries de 24kWh. Aquest tipus d’autobús, de 12 metres de longitud i amb capacitat per 97 persones (23 assegudes)  permet circular en mode exclusivament elèctric durant un terç del seu recorregut (4,5 km dels 12 km en total), concretament al centre de Sant Just Desvern, La Mallola, Col·legi Alemany i a l’entorn de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A banda, des de l’AMB es recorda que la línia JM ja disposa d’un sistema de prioritat semafòrica que permet que determinats semàfors es posin en verd al seu pas.

Renovació i ambientalització de la flota

“Hem fet una ferma aposta de renovació i ambientalització de la flota d’autobusos de l’AMB per reduir les emissions i la contaminació atmosfèrica, que afecta directament a la salut de les persones”, ha exposat durant la presentació Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB. “Des de les administracions públiques hem de tenir el compromís de seguir millorant el transport públic”, ha afegit, tot recordant, l’entrada en vigor l’1 de gener de 2020, de la ZBE Rondes de Barcelona, que suposarà restriccions de circulació per als vehicles més contaminants de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h.

autobusoshibrids3.jpeg

“La nostra missió és promoure hàbits de mobilitat més sostenible, saludables i segurs. Administracions com l’AMB poden establir criteris i objectius comuns a tot el territori i un exemple clar són les línies urbanes que fan servei als municipis”, ha explicat, per la seva banda, l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

El passat mandat, l’AMB va adquirir 135 vehicles híbrids i elèctrics. Per al període 2020-2023, l’AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids més per al servei de Bus Metropolità de gestió indirecta.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B