Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Presentació a 200 escolars de la guia botànica del parc de Can Vidalet en el Dia Mundial del Medi Ambient

Coincidint amb la presentació de l'itinerari, s'ha fet una acció de sensibilització mediambiental amb alumnes de 4t i 5è de primària

3 de juny de 2016

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el director de Serveis de l’Espai Públic de l’AMB, Xavier Segura, han presentat aquest divendres 3 de juny la guia botànica del parc de Can Vidalet elaborada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament d’Esplugues.

La guia, que proposa un itinerari que també ha estat senyalitzat al parc, conté 25 fitxes explicatives de les espècies més destacades del parc de Can Vidalet amb la seva descripció, l’origen, l’ús i la singularitat.

"Aquest itinerari botànic és una eina que ajudarà a descobrir el parc i a conèixer i entendre la diversitat d’espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que habiten a Can Vidalet", ha dit l'alcaldessa. Alguns arbres són tan singulars que estan catalogats com arbres d’interès local: un gran exemplar de Bellaombra, un pi blanc de grans dimensions, un margalló i un xiprer dels pantans. L'itinerari, del qual se n'imprimiran 1.000 exemplars, es pot trobar en format digital.

El parc de Can Vidalet és un dels jardins històrics més emblemàtics de la Xarxa de Parcs Metropolitans i l’espai verd urbà més important d’Esplugues de Llobregat. Es va inaugurar el 1975 i té una superfície de 3,8 ha.

Coincidint amb la presentació de la guia i amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el 3 de juny, s'ha fet una acció de sensibilització amb escolars amb la participació de cinc escoles dels barris de Can Vidalet i Can Clota (Can Vidalet, Joan Maragall, Matilde Orduña, Prat de la Riba i Utmar). Hi han participat uns 200 alumnes de 4t i 5è de primària.

Els estudiants han fet un circuit de tres activitats: l'itinerari botànic marcat per la guia, un testing de biodiversitat de les espècies d’invertebrats del parc i un taller de calcat d’algunes de les espècies vegetals presents al parc.

Aquí podeu veure un vídeo de la jornada:

I aquí podeu veure l'àlbum fotogràfic al Flickr de l'Ajuntament: Escolars al Parc de Can Vidalet #Esplugues

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B