Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Premiada una plataforma de voluntariat amb patent espluguina

Premiada una plataforma de voluntariat amb patent espluguina

A dalt, Pau Riba i Humbert Blanco

28 d'abril del 2020

La plataforma de voluntariat digital Ajudem.cat, creada per l’espluguí Pau Riba, el santjustenc Humbert Blanco (col·laborador de l’Ajuntament d’Esplugues com a fotògraf) i el cerverí Marc Celeiro, es va emportar el primer premi del concurs d’aplicacions innovadores Hackovid, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i la Fundació i2CAT, amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona.

Ajudem.cat és una plataforma concebuda com a punt de trobada solidari per compartir voluntariat, coneixements i recursos per fer front a la pandèmia de la Covid-19. La web agrupa diferents eines, recursos i funcionalitats per unir ​persones voluntàries ​i particulars que desitgin oferir, de forma ​solidària i altruista, ​coneixements, experiències i informació útil per posar-los a disposició de persones que requereixin el seu temps i serveis.

Pau Riba Queijas té 17 anys i és estudiant, fotògraf i programador. Diu que la idea va sorgir “en un brainstorming que vam fer sobre què podia ajudar a la societat en temps de Covid-19”.  I assenyala que “aquest premi suposa un gran impuls econòmic per a ajudem.cat, a més d'un reconeixement de la feina feta”.

Per participar hi ha dues modalitats:

Oferir serveis a la ciutadania​ emplenant un formulari a la plataforma indicant quin servei o producte s’ofereix, filtrat per categoria i codi postal.

- També es pot navegar per la base de dades de serveis que s’ofereixen i​ sol·licitar les ofertes de voluntariat de l’àrea on es visqui.

També es poden accedir a ​activitats en línia ​que organitzin les persones voluntàries com classes de música, treballs manuals, utilitzant l'eina de ​trobades virtuals mitjançant videoconferència ​que s’ha desenvolupat.

La plataforma de trobades és totalment gratuïta i també inclou un apartat amb informació i recomanacions relacionades amb la situació actual de la Covid19 i una plataforma de videotrucades lliure.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B