Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Policia Local i Mossos imparteixen xerrades a l'alumnat d'Esplugues per conscienciar de les mesures de seguretat pel Covid-19

23 d'octubre de 2020

Agents de la Policia Local i de Mossos d'Esplugues han iniciat avui divendres una sèrie de xerrades informatives entre l'alumnat dels centres docents de la ciutat per conscienciar els adolescents i joves de la necessitat de seguir les normes de seguretat i les mesures de protecció pel Covid-19 que actualment estan vigents, d'acord amb les resolucions que aprova el Govern de Catalunya i evitar la propagació del virus. L'objectiu de les xerrades que s'imparteixen és fer difusió i pedagogia entre l'alumnat, perquè prenguin consciència que han de reduir els contactes socials i seguir en tot moment les mesures de seguretat, per tal de no posar en risc altres persones de la seva mateixa família o entorn més immediat i, al mateix, autoprotegir-se.

La primera xerrada s'ha fet aquest matí a l'institut La Mallola, on l'agent tutor de la Policia Local i un agent de Mossos han explicat a l'alumnat que cal extremar la precaució per evitar el risc de contagi del Covid-19 i han fet un repàs de les actuals restriccions d'horaris i d'aforament, com ara que les reunions en grup no poden ser de més de 6 persones, l'ús obligatori de mascareta, la distància de seguretat, la limitació horària als parcs i jocs infantils -prohibit estar-hi a partir de les 20h-, que no es pot consumir begudes i menjar a l'espai públic i, per tant, està prohibit fer 'botellot', i han recordat que els bars i restaurants estan tancats durant 15 dies per ordre de la Generalitat; evitar les aglomeracions. Vist també el creixent número d'aules que han de romandre confinades en situació de quarantena, s'ha recordat a l'alumnat l'obligació de respectar i complir les indicacions de les autoritats sanitàries durant els dies en què han d'estar en quarantena.

L'alcaldessa Pilar Díaz ha declarat: "Volem escoles segures i aquest objectiu només l'aconseguirem amb la implicació de tota la comunitat educativa. Sabem que la gran majoria de la gent jove està fent les coses ben fetes, però hi ha una minoria a qui hem de recordar que la lluita contra la pandèmia exigeix alguns sacrificis temporals. Si respectem les recomanacions sanitàries aconseguirem tornar a la normalitat molt més aviat. Llavors tindrem tot el temps del món per a reunions i trobades".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B