Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La Policia Local incorporarà noves eines digitals

Els agents comptaran amb tauletes i un programari propi després de l'estiu que permetrà fer noves gestions a peu de carrer // I en els mesos vinents, un dron per a emergències

25 de juny del 2022

La tecnologia i la innovació seran claus en l’augment de la proximitat. Si el 2015 es va posar en marxa, juntament amb altres municipis, la nova app Seguretat Ciutadana –que permet enviar missatges o trucades d'emergència o incidències a la via pública de forma que, si qui la utilitza està prèviament registrat, la Policia Local sap la seva localització exacta i pot donar una resposta ràpida–, la previsió és que, després de l’estiu, els agents puguin comptar amb tauletes que tenen com a objectiu facilitar les feines administratives que resten hores de policia al carrer. Feines que, a més, ara es podran dur a terme des de qualsevol lloc.

El maig ja van començar les proves dels nous dispositius que compten amb un programari propi, en el qual estan treballant els serveis tècnics de l’Ajuntament, i que permetrà als agents, estiguin on estiguin, accedir a tota la informació a què, fins ara, només podien accedir des de comissaria. Els permetrà fer a peu de carrer gran part dels tràmits que en l’actualitat han de fer entre quatre parets.

Dron per a emergències

La Policia Local treballa en la incorporació en els mesos vinents d’un dron. Aquest no tindria una funció de vigilància, sinó més aviat d’assistència, davant emergències. Quan se'n produís alguna, el nou dispositiu seria el primer a poder arribar al punt des d’on es crida a la policia i els agents podrien conèixer de primera mà la situació, en temps real, per dur a terme les actuacions necessàries.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B