Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'enquesta del Pla Estratègic Esplugues 2025 marca com a prioritat la lluita contra la pobresa

22 de desembre del 2016

Una ciutat més amable i respectuosa, cohesionada i sostenible és l'Esplugues que la ciutadania voldria per a un futur pròxim. És el que es desprèn de les 222 enquestes ciutadanes del Pla Estratègic d'Esplugues, realitzades entre setembre i octubre del 2016. La major participació en la consulta s'ha donat als barris del Centre, la Plana i Can Vidalet.

El Pla Estratègic d'Esplugues és un document que s'està elaborant per definir les línies d'actuació per assolir un model de ciutat amb l'horitzó de l'any 2025. Els resultats de l'enquesta s'hauran de tenir en compte a l'hora d'elaborar el document.

Reptes per al futur

Entre els reptes de futur, les persones enquestades destaquen com a prioritat lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social (per al 57% de les dones i el 52% dels homes), seguit d'afavorir l'accés a l'habitatge i de potenciar l'activitat econòmica. Per grups d'edat, el principal repte per als menors de 25 anys és afavorir l'ús d'energies alternatives i sostenibles; per als d'entre 25 i 64, afavorir l'accés a l'habitatge, i per als majors de 64 anys, lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social.

Punts forts i febles

Com a factors positius d'Esplugues, els enquestats destaquen el bon estat de l'espai públic, especialment parcs, jardins i zones verdes. Es percep la ciutat com un espai tranquil i agradable. També es valora el disseny de ciutat des del punt de vista urbanístic, així com la variada oferta d'activitats esportives i culturals.

Com a aspectes negatius, la mobilitat ocupa el primer lloc, principalment per la manca de metro a bona part del municipi. Tot i així, hi ha aspectes de mobilitat que es consideren positius, com la xarxa de tramvia, especialment per als homes i dones en actiu. Altres preocupacions són l'accés a l'habitatge, l'atur, la contaminació i la sensació d'inseguretat.

Aquí podeu consultar en detall els resultats de l'enquesta.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B