Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Pilar Díaz fa balanç de l’equador de mandat i presenta el seu projecte per al 2030

"Cada euro públic que es gasta volem que reverteixi a cadascun dels nostres barris. És la nostra forma d'entendre la gestió pública i és la manera que tenim de treballar"

22 de juny de 202

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha fet balanç aquest dimarts 22 de juny de l’equador del mandat 2019-2023 en un acte davant representants de les entitats i de la ciutadania a l’Espai Corberó, que ha estat presentat per la periodista Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

fotonoticia1.jpg

Pilar Díaz ha començat parlant de la pandèmia de Covid, que “ens ha deixat a tots malmesos, però heu de saber que Esplugues ha estat a l’altura de les circumstàncies perquè estàvem preparats”. Una preparació que ha argumentat per “les polítiques implementades a la nostra ciutat des de fa dècades, les actuacions projectades a curt, mitjà i llarg termini i l’esforç dedicat en modernitzar el nostre Ajuntament ens està permetent donar una resposta sòlida i contundent a tot allò que ningú esperava.”

fotonoticia5.jpg

En el seu quart mandat com a alcaldessa, ha dit que “em sento amb més energia i il·lusió que mai”, ha destacat “la transformació que ha experimentat Esplugues en els darrers 15 anys” i ha desgranat els principals equipaments esportius i culturals, com el CEM Les Moreres i la segona fase de la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, així com les obres de millora implementades als diferents barris.

Pel que fa al present, l’alcaldessa ha subratllat que “Esplugues és una ciutat on els seus veïns i veïnes valoren positivament el seu funcionament en polítiques socials, educatives, esportives i culturals. On valoren que els seus carrers i places es mantinguin nets gastant menys que municipis similars al nostre. No perquè no creiem que s’han d’invertir els recursos que facin falta per aconseguir aquest grau de satisfacció en matèria de neteja o manteniment; sinó perquè la clau de tot és el seguiment constant que fem d’aquests serveis. Cada euro públic que es gasta volem que reverteixi a cadascun dels nostres barris. És la nostra forma d’entendre la gestió pública i és la manera que tenim de treballar”.

fotonoticia4.jpegA continuació, ha destacat les principals fites del que portem de mandat, entre les quals figuren la construcció el centre sociocultural i esportiu de Can Vidalet que entrarà en funcionament després de l’estiu, la renovació de tot l’enllumenat públic per reduir consum, la inversió en el col·lector de Can Cervera, la instal·lació de fibra òptica al Gall, l’increment de les polítiques socials per a les famílies més vulnerables, la creació del Centre de Distribució Municipal d’Aliments, l’aposta per l’habitatge de protecció amb futures promocions a Montesa, Porta BCN i Can Clota, que sumaran més de 1.100 pisos, i la creació de l’EspluLab, un espai innovador de fabricació digital.

Però també ha parlat del futur immediat de la ciutat, amb accions planejades per a “l’Esplugues del 2030”: ”El futur ja és aquí. Estem implementant projectes estratègics vinculats amb la transformació digital, el respecte al medi ambient, les energies renovables, la recuperació d’espais i entorns claus per la ciutat i la promoció d’una societat més formada, amb més igualtat d’oportunitats i més feminista.”

fotonoticia6.jpeg“Fa unes setmanes –ha dit– vaig estar passejant per la rambla Verge de la Mercè i em va aturar una dona, l’Alicia. Ella viu al barri de Can Vidalet amb la seva parella i les seves dues filles. M’explicava que feia 22 anys que vivia a Esplugues i que ha viscut tots els canvis i millores que hem anat fent en els carrers pels quals passa sovint, però que no em volia donar les gràcies de part seva, sinó de part de les seves dues filles, la Claudia i l’Ona. Em va fer pensar: ella no vol una Esplugues millor per gaudir-la ella, sinó per oferir un llegat d’excel·lència a les següents generacions. Les mares i pares sabem que moltes vegades prenem decisions només pensant en el que seria millor pels nostres fills i filles. I en aquest sentit, he de reconèixer que he treballat durant aquests 15 anys per aconseguir la millor Esplugues pels meus fills Alejandro i Adriana i per la nostra descendència. I no dubteu que així ho continuaré fent.”


Vídeo complet de l'acte

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B