Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Petits gestos per a la Marató d'Estalvi Energètic a Esplugues

8 de febrer del 2017

De l'1 al 28 de febrer, des de l'Ajuntament d'Esplugues es treballa per conscienciar sobre la necessitat de l'estalvi energètic i per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica en el marc de la segona Marató d'Estalvi Energètic, un repte que comparteixen dotze municipis catalans. A Esplugues, s'estan fent accions per reduir el consum a les escoles Gras i Soler i Matilde Orduña, la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues, el CEM Les Moreres i el Centre Puig Coca. Entre aquestes accions, s'abaixarà la calefacció en 2 graus a les hores de més calor, es millorarà el control dels llums i es potenciarà l'enllumenat natural.

Els equipaments es proposen reduir en un 10% el seu consum energètic (aigua, llum i gas). L'import de l'estalvi es dedicarà a la lluita contra la pobresa energètica: es destinarà a auditar els domicilis i a assessorar les famílies que ho necessitin.

L'Escola Matilde Orduña farà un ús més racional de la calefacció, adaptant la temperatura als màxims recomanats. L'Escola Gras Soler millorarà, a més de la calefacció, la gestió i control dels llums del passadís, mentre que el CEM Les Moreres ha ajustat l'encesa i el tancament de les sales, segons les activitats que hi tenen lloc, i, quan calgui, es passarà de l'encesa automàtica a la manual.

Per la seva banda, la biblioteca Pare Miquel ha independitzat els llums de la sala de préstec de la vitrina d'exposició. Durant aquest mes també organitza una mostra de fotografies de papallones, perquè aquests insectes són bioindicadors del canvi climàtic.

A l'edifici Puig Coca, les accions van encaminades a disminuir l’enllumenat artificial. S'ha fet una reducció del 30% al passadís de la planta baixa, aules i en algun departament i una disminució del 60% en els passadissos menys transitats. També s'ha decidit apagar una fase del passadís de l’Escola de Música a partir de les 21 hores, desconnectar durant el cap de setmana la màquina de vending, evitar que llums, calefacció o aparells elèctrics estiguin encesos inútilment.

L'Ajuntament aposta per l'eficiència energètica. Des de l'abril del 2015 té un conveni amb Endesa, juntament amb la resta de poblacions de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), pel qual l'energia subministrada per a l'enllumenat i els edificis municipals ha de ser d'origen 100% renovable. Més informació al web de l'ACM


AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B