Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Per Sant Mateu, música, festa i cultura popular

Més de 80 activitats, en el cap de setmana més festiu de l’any // Els espluguins Carlos Right i Joan Isaac, així com Hotel Cochambre i Decai, entre l’oferta musical // Les diades castellera, gegantera i de bastoners, altres punts forts de Sant Mateu
Per Sant Mateu, música, festa i cultura popular

Cartell de la festa Major 2019

Esplugues ho té tot a punt per gaudir de la Festa Major de Sant Mateu, que es concentra en tres dies: del divendres 20 al diumenge 22 de setembre (el dissabte 21 és festiu local). Més de 80 activitats repartides per tota la ciutat, organitzades per les entitats i l’Ajuntament, faran possible que Esplugues gaudeixi de la seva festa gran.

Escenari central

Un dels punts neuràlgics de les festes serà, com és habitual els darrers anys, l’escenari situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret, per on passaran algunes de les actuacions musicals més destacades: Hotel Cochambre –que repeteix després de l’èxit de l’any passat–, la nit de divendres 20; i el cantant espluguí, Carlos Right –participant a la darrera edició del concurs televisiu Operación Triunfo–, seguit de la banda de tributs musicals Versión Imposible, la nit de dissabte 21.

El mateix escenari acollirà diumenge 22 al migdia el concert infantil The Penguins i, a la tarda, la Festa Holi, d’inspiració índia, que en els tres anys que s’ha fet fins ara ha tingut una alta participació.

Més música
Altres actuacions musicals seran l’es­pec­tacle que faran l’espluguí Joan Isaac i Sílvia Comes d’homenatge al cantautor cubà Silvio Rodríguez als jardins de Can Tinturé (divendres nit); l’actuació dels gaditans Decai a l’escenari de la plaça Blas Infante (diumenge vespre), havaneres amb L’Empordanet al parc Pou d’en Fèlix (diumenge vespre) i els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars al parc de les Tres Esplugues (nit de divendres i de dissabte).

Com els darrers anys, els carrers Església i Montserrat acolliran entre la tarda del 20 i la nit del 22 el Mercat Esplugas City, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, concert country i espectacles de western, entre d’altres.

La cultura popular, protagonista

Entre les activitats més destacades de la Festa Major de Sant Mateu, durant el matí del diumenge 22, tindrà lloc la 26a Diada Castellera (enguany repeteixen Capgrossos de Mataró, Castellers de Sant Cugat i Castellers d’Esplugues) i la 35a Trobada de Gegants i Capgrossos (amb colles convidades de Manresa, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Puigcerdà, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, a més dels gegants locals), a les places Santa Magdalena i Catalunya, respectivament.

La tarda del dissabte 21 tindrà lloc la 24a Diada Bastonera (amb les colles de Terrassa, Castelldefels, Gavà i Esplugues) entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix; la nit del mateix dia, el Correfoc (a càrrec del Ball de Diables d’Esplugues i el Ball de Diables de Cornellà, amb el Drac La Fal·lera de la Colla de Geganters i el grup de percussió Drums), amb el mateix recorregut dels bastoners.

Una altra activitat amb solera, el 42è Concurs de Menjadors de Mongetes amb Botifarra que organitza la Coral La Coloma, es farà diumenge 22 al matí a la pista de L’Avenç.

Parc de jocs i tallers i torneig d’handbol

Com els darrers anys, el parc dels Torrents reunirà els dies 21 i 22 jocs, tallers de l’Espai Municipal de les Arts (ceràmica i manualitats) i un minitren tripulat, entre d’altres activitats, al Parc de Jocs i Tallers.

Entre l’oferta esportiva destaca el 34è Torneig Ciutat d’Esplugues d’Handbol Juvenil, que tindrà lloc al CEM Les Moreres del 20 al 22, i la Fira Fitness (tarda de dissabte 21 a la plaça Catalunya).

Trobareu en aquest enllaç tots els actes de la Festa Major 2019.

Vídeo de la Festa Major.

FESTES LLIURES D'AGRESSIONS MASCLISTES

Durant la Festa Major de Sant Mateu es tornarà a posar en marxa el Protocol per unes festes lliures de violències sexistes, amb carpes informatives i agents preventives en espais concorreguts per recollir denúncies o oferir informació relacionada amb agressions de tot tipus: física, verbal o gestual. Hi seran als concerts de Sant Antoni Maria Claret, de la plaça Blas Infante i del parc de les Tres Esplugues.
Durant els dies de la Festa Major estarà actiu el telèfon 620 285 111 per recollir denúncies sobre aquests tipus d’agressions.

Agents preventives recolliran denúncies o oferir informació relacionada amb agressions masclistes

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B