Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Per primera vegada participa un altre ajuntament al Gabinet de Crisi per Feminicidi

3 de juny del 2020

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va convocar ahir una reunió del Gabinet de Crisi per Feminicidi, tal i com preveu el protocol municipal quan es produeix un crim masclista. Es tracta de la primera sessió després de l’assassinat, a mans de la seva parella, d’una dona de 51 anys que actualment residia a Esplugues i era veïna de Viladecans.

Aquesta és la primera vegada que un altre ajuntament participa a la reunió del Gabinet. En aquest cas, el de Viladecans, ja que és el municipi on estaven empadronades la víctima i altres persones de la seva família. La regidora d’Igualtat d’aquesta ciutat, Olga Reyes, i tècniques del seu departament s’han integrat amb la resta de membres del Gabinet. Per part de l’Ajuntament d’Esplugues, a més de l’alcaldessa, que lidera l’àmbit de Polítiques de Dones, han assistit les regidores Sara Forgas, 2a tinent d’Alcaldia i presidenta de l’Àrea de Drets Socials, i Claudia Acebrón, adjunta a la regidoria de Polítiques de Dones. També han pres part la consellera de Dones, Gent Gran i LGTBI del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos; els inspectors de Mossos i de Policia Local; i les tècniques responsables del CIRD Vil·la Pepita, de Serveis Socials i de Comunicació.

L’alcaldessa ha sol·licitat al cos de Mossos que “els episodis de violència masclista que es produeixin a la ciutat siguin comunicats al CIRD (Centre d’Informació i Atenció a les Dones) i així coordinar des del primer moment les actuacions i treballar intensament, de forma conjunta, per intentar evitar aquests crims”.

Així mateix, la consellera ha anunciat que el Consell Comarcal farà la mateixa petició a Mossos, perquè faciliti aquesta informació a tots els ajuntaments de la comarca.

La reunió ha servit per compartir les actuacions dels dos cossos policials i les dues administracions locals,  especialment per part de l’Ajuntament de Viladecans, que ha assumit l’atenció de la família de la dona assassinada. La regidora d’Igualtat ha fet extensiu al Gabinet l’agraïment de la família de la víctima pel suport i l’atenció que els han donat els dos ajuntaments.

Com estableix el protocol, la propera setmana se celebrarà una segona reunió del Gabinet de Crisi per Feminicidi, en què tornarà a participar Viladecans.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B