Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Oberta la convocatòria per als ajuts europeus a la rehabilitació

Les subvencions, que poden arribar fins al 80% en funció de la millora energètica que comportin les obres, estaran en vigor fins al 2026 i s'emmarquen als fons Next Generation

27 de setembre del 2022

L'Ajuntament d'Esplugues està aprofitant els fons europeus Next Generation per renovar i millorar la ciutat aplicant models sostenibles. Aquests fons europeus signifiquen una injecció econòmica molt important que estalvia diners al conjunt de la ciutadania del municipi. També les obres de reforma i adequació dels edificis d'habitatges i llars particulars que necessiten normalment grans inversions per a un adequat manteniment es poden beneficiar d'aquests ajuts.

El Consorci Metropolità de l'Habitatge (CMH) ha aprovat la convocatòria de nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis i habitatges per un total de 100 milions d'euros fins al 2026. La iniciativa, vinculada als fons europeus Next Generation, s'adreça al conjunt de l'àrea metropolitana.

Per informar d'aquests ajuts, l'Ajuntament va organitzar aquest 26 de setembre una sessió informativa al Complex Sociocultural Esportiu Can Vidalet (foto).

Com a requisit fonamental per accedir a les ajudes, cal justificar una millora mínima en l'eficiència energètica d'almenys el 30%. Si es compleix, totes les obres que es duguin a terme a l'edifici seran subvencionables, com ara la instal·lació d'ascensors, rehabilitacions estructurals, de conservació o plaques fotovoltaiques. Com més estalvi energètic, més subvenció.

AjutsrehabilitaciotaulaCAT.jpg

En el cas de famílies en situació econòmica vulnerable, els ajuts poden ser del 100%.

Si l'edifici a rehabilitar es situa en un dels Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) prèviament delimitats, es podrà acollir al Programa d'Ajuts Barris. En cas contrari, es podrà acollir al Programa d'Ajuts Edificis. Per a comprovar prèviament a quin àmbit territorial pertany l'edifici a rehabilitar, pots consultar l'adreça al VISOR del CMH.

Qui pot sol·licitar els ajuts?

Comunitats de propietaris, propietaris verticals i habitatges unifamiliars.

La gestió de les ajudes és totalment telemàtica i la tramita el tècnic que faci les obres.

Per a més informació: www.cmh.cat

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B