Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Tall de la sortida d'Esplugues de l'autopista B-23 per les obres de reforma de l'av. Països Catalans

A partir de la nit d'aquest 4 d'abril

4 d'abril de 2022

La sortida d'Esplugues de l'autopista B-23, en direcció a Barcelona, quedarà tallada a partir de la nit d'aquest 4 d'abril amb motiu de les obres de reforma de l'eix format per avinguda Països Catalans, plaça Elisabeth Eidenbenz i avinguda Jacint Esteva i Fontanet. Aquesta sortida quedarà tancada fins a la finalització de l'obra.

La reurbanització de l'avinguda Països Catalans –antiga carretera C-245 traspassada per la Generalitat a l'Ajuntament el 2017–permetrà millorar la connexió de Finestrelles amb el centre del municipi i sobretot la mobilitat en hores punta als accessos a l'autopista B-23, Diagonal i Ronda de Dalt.

perspectivaaeriapaisoscatalans1_600.jpg

L'obra, pressupostada en 4,2 milions d'euros i finançada per la Junta de Compensació de Finestrelles, preveu reordenar la zona de la plaça Elisabeth Eidenbenz (rotonda des d'on s'accedeix a la Ronda i la Diagonal), punt habitual de saturació de trànsit en hora punta, mitjançant la creació d'accessos directes cap a Barcelona, de manera que accedeixin a la rotonda menys vehicles.

Un cop acabada l'obra, l'av. Països Catalans comptarà amb carrils d'ús exclusiu per a autobusos en tots dos sentits i una mitjana més àmplia, sense disminuir el nombre actual de carrils de circulació. Així, en sentit Finestrelles es mantindran dos carrils per a vehicles privats (guanyant espai a l'actual calçada lateral) i el carril bus anirà pel mig. En sentit Centre hi haurà, com ara, un carril per a vehicles i se'n guanyarà un altre només per a autobusos.

perspectivaaeriapaisoscatalans2_600.jpg perspectivaaeriapaisoscatalans3_600.jpg

----------

Noves afectacions al trànsit a les obres de l’av. dels Països Catalans

25 de març de 2022

Amb motiu de les obres de millora a l'avinguda dels Països Catalans és previst que el proper dimarts 29 de març s'iniciï una nova fase d'actuació que afectarà:

29 de març: Afectacions al carrer Clara Campoamor i tancament del lateral de la zona de l'empresa Nestlé (per portar a terme l'inici de l'enderroc d'aquest vial).

31 de març: Delimitació del nou àmbit de circulació de la rotonda de la plaça Elisabeth Eidenbenz.

Del 4 al 5 d'abril (actuació nocturna): Tancament de la sortida de l'autopista B-23 i preparació de la zona de la rotonda de la plaça Elisabeth Eidenbenz. Aquesta sortida quedarà tancada previsiblement fins a la finalització de l'obra.

Les afectacions previstes seran:

• Tall de la sortida 1B de la B-23

• L'accés i la sortida de l'aparcament i zona de càrrega i descàrrega de mercaderies de la Nestlé s'efectuarà directament des de l'avinguda dels Països Catalans.

•Tall del carrer Clara Campoamor a l'alçada de l'avinguda dels Països Catalans:

    - Clara Campoamor de doble sentit fins a les casetes d'obra.

    - Accés a l'aparcament d'av. dels Països Catalans núm. 19: es donarà pas per diferents costats segons l'execució del col·lector i dels pous de registre.

    - Contenidors del carrer Clara Campoamor: s'elimina el grup de contenidors de davant de la Fundació Nestlé i es desplacen els contenidors de la part alta del carrer a la rotonda.

    - Eliminació de 10 places d'aparcament al carrer Clara Campoamor.

• Eliminació de la parada de taxis del carrer Clara Campoamor i de davant de la Nestlé.

D'aquí a unes setmanes es realitzaran les actuacions següents:

• Canvi de fase del tronc central (s'iniciaran les obres per la zona actual de pas i el pas dels vehicles es realitzarà per l'actual zona de treball, que estarà preparada per garantir la circulació dels vehicles) i execució de les obres de Mitja Tensió a la zona de sota el pont de l'autopista.

• Canvi de pas de bicicletes a l'àmbit de la rotonda de la plaça Elisabeth Eidenbenz.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B