Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Nova policia de proximitat

L'aposta de l'Ajuntament passa pel model d'una policia comunitària, basada en la proximitat com a element central, juntament amb un increment dels dispositius de seguretat i de civisme

7 de juny de 2022

L'any 2021, la Policia Local d'Esplugues va fer un total de 186 visites a centres educatius i l'Agent Tutor va fer 168 actuacions. També va haver-hi una trentena de reunions amb famílies i un nombre similar amb entitats del municipi, més enllà d'intervencions en actes públics o l'organització de tallers d'autodefensa. I fins i tot un trofeu benèfic en favor de Sant Joan de Déu. Accions que s'emmarquen en un model de seguretat, basat en la policia de proximitat i comunitària, en què l'Ajuntament vol aprofundir.

El futur de la Policia d'Esplugues passa per augmentar la seva presència als barris. I que continuï estant present en totes les etapes de la vida de la ciutadania: des de l'escola o l'institut i apostant per la convivència adulta com a garant del civisme enfront del vandalisme. Un model que aposta per la policia com un actiu en la societat, que duu a terme tallers, com els d'autoprotecció per a dones, i que treballa en la prevenció.

PoliciaLocalPelsValents_.jpgParticipació en la comunitat

La policia ha engegat una reorganització que preveu la seva participació en la comunitat, i que prima la seva realitat com a policia assistencial. La proximitat, però, també passa per l'increment de la seva activitat inspectora, al mateix temps que per un augment dels dispositius de seguretat i incivisme: la convivència és clau. És una de les prioritats d'un model policial comunitari, que està orientat a la resolució de problemes.

La seguretat viària, a les escoles

D'altra banda, una vegada superades les restriccions de la pandèmia, la idea és retornar i intensificar els cursos de seguretat viària a les escoles. L'educació viària ha estat una aposta de la Policia Local d'Esplugues, que des de fa tres dècades ha comptat amb una presència regular a les escoles i ha estat present amb circuits de seguretat viària als principals esdeveniments públics.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B