Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Nova edició de l'Operació Can a Esplugues

L'objectiu és detectar, denunciar i corregir les conductes associades amb una tinença o conducció dels gossos de manera incívica aplicant tolerància zero davant les conductes més greus

3 d'octubre de 2019

Durant tot aquest mes d'octubre es desenvoluparà a Esplugues una nova edició de l'Operació Can. L'objectiu de la campanya és detectar, denunciar i corregir les conductes associades amb una tinença o conducció dels gossos de manera incívica aplicant tolerància zero davant les conductes més greus. La campanya respon al compromís assolit i recollit en el Pla Local de Seguretat i a les queixes reiterades i fonamentades de la ciutadania.

operacioCan1.jpg

Per dur a terme l'Operació Can, es disposarà d'agents de la Policia Local –en torns de matí, tarda i nit– tant uniformats com de paisà, Agents Cívics/ques, serveis municipals de Jardineria i Neteja Via Pública i vigilants dels parcs. La vigilància es farà per tota la ciutat, especialment en les zones de parcs i passeig. A l’edició del mes d’abril de l’Operació Can, la Policia Local va efectuar una desena de denúncies per infraccions com ara portar un gos potencialment perillós sense morrió o sense llicència, per dur-lo deslligat o per no recollir els seus excrements.

operacioCan2.jpg

Des de mitjans d'aquest any està en vigor la nova ordenança reguladora de la tinença d'animals a Esplugues per adaptar-la sobretot als "canvis de mentalitat social en relació amb la convivència ciutadana", segons diu el text. És objecte d'aquesta ordenança "regular la protecció, el control i la tinença d'animals dins del terme municipal d'Esplugues i, especialment, la interrelació entre les persones i els animals en aspectes de convivència humana i en activitats d'esbarjo i lucratives amb un doble objectiu: la protecció de la convivència, la seguretat i la salut de les persones, i la protecció i el benestar dels animals"

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B