Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament engega nous processos participatius sobre 'smart city' i convivència

El primer es pot realitzar 'on-line' i el segon, a través d'enquestes a peu de carrer

4 d'abril del 2018

Dos nous plans municipals que està elaborant l'Ajuntament, un per avançar en el concepte de ciutat intel·ligent (smart city) i un altre per millorar la convivència i el civisme, comptaran amb aportacions ciutadanes, seguint el camí obert per anteriors processos participatius.

El Pla Estratègic Smart City s'obre a la ciutadania fins al 27 d'abril per decidir d'entre les 15 línies d'actuació que conté el pla (agrupades en cinc eixos: govern intel·ligent i obert, mobilitat, energia i medi ambient, qualitat de vida i innovació i desenvolupament local) quins han de ser prioritàries.

Ciutat sostenible i tecnològica

Es tracta d'accions que tenen com a objectiu dissenyar un model de ciutat sostenible basat en un ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC): sensors, panells informatius, plataformes digitals per interactuar amb la ciutadania...

Les persones interessades a participar poden fer-ho telemàticament mitjançant el portal Esplugues Participa assenyalant fins a quatre accions. Per participar-hi cal estar empadronat a Esplugues i tenir més de 16 anys. El dilluns 9 d'abril, a les 19 hores, es realitzarà una sessió presencial a l'Espai Baronda per resoldre dubtes.

Millorar la convivència

El Pla de Convivència s'elaborarà a partir d'unes 300 enquestes al carrer que tindran lloc durant el mes d'abril. Inclourà 40 preguntes i les respostes permetran detectar els principals problemes de convivència veïnal i aportar solucions.

La finalitat també és preservar la cohesió social perquè ningú pugui ser discriminat o vegi vulnerats els seus drets.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B