Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Notícies sobre el coronavirus a Esplugues

L'Ajuntament realitza un decret per garantir els serveis essencials durant l’estat d’alarma // La Policia Local controla l'obertura d'establiments, vigila la mobilitat i precinta parcs, espais infantils i accessos a zones de lleure // Parcs tancats i zones d’estacionament regulat gratuïtes

12h - 17 de març del 2020

Decret d’Alcaldia per garantir els serveis essencials durant l’estat d’alarma

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha signat aquest dilluns 16 de març un decret acordant els serveis públics que tindran caràcter essencial mentre duri l'actual estat d'alarma per la pandèmia de coronavirus. Aquests serveis són: Alcaldia, Coordinació General, Servei d'Organització i Recursos Humans, Secretaria i Serveis Jurídics, Intervenció i Tresoreria, Servei de Tecnologies i Innovació Tecnològica, Servei Subalterns, Atenció a la Ciutadania, Comunicació, Mercats Municipals, Territori i Sostenibilitat, Àrees de Drets Socials, Civils i Ciutadania, Policia Local i Comitè de Coordinació i Seguiment de l'Emergència per Coronavirus.

El decret estableix que “es limiti la prestació dels serveis públics de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat a aquells que siguin estrictament necessaris per garantir el funcionament dels serveis públics bàsics o estratègics”.

El document manté la suspensió de totes les activitats i esdeveniments durant el període de l’estat d’alarma, acorda la suspensió de la delimitació de zones blaves i verdes d’aparcament, així com de les obres públiques, i “restringeix al màxim la mobilitat dels membres electes i del personal al servei de l’Ajuntament”.

Text íntegre del decret

--

12h - 16 de març del 2020

La Policia Local controla l'obertura d'establiments, vigila la mobilitat i precinta parcs, espais infantils i accessos a zones de lleure

Durant el cap de setmana la Policia Local d'Esplugues ha realitzat diverses actuacions per vetllar pel compliment de les mesures establertes pel Govern d'Espanya en el reial decret aprovat aquest dissabte per frenar el COVID-19, entre elles, el control d'establiments, vigilància de la mobilitat i precintat d'espais.

El cos de seguretat municipal ha realitzat un exhaustiu control sobre els establiments que tenen l'obligació de romandre tancats, en aplicació de la resolució SLT/737/2020. S'han detectat cinc establiments que no estaven autoritzats a exercir activitat. Només poden obrir els serveis essencials com: seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d'aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d'animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors.

En aplicació del RD 463/2020 s'ha reforçat la vigilància pel que fa a mobilitat de persones en llocs i establiments públics. S'han detectat incompliments puntuals i s'ha informat a les persones de la necessitat de dirigir-se als seus domicilis. Només es pot sortir per l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d'edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l'acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

Una altra de les actuacions que s'han realitzat és el precintat d'espais públics com parcs, espais infantils i accessos a zones de lleure. S'ha actuat especialment a Sant Pere Màrtir, doncs hi havia petits grups de persones passejant a l'aire lliure i s'ha demanat que abandonessin la zona. Per evitar que torni a ocórrer s'ha procedit a tallar els accessos a aquestes zones de lleure amb el tall de trànsit de C / Ferrer i Bassa a l'altura de l'avinguda Jacint Esteve Fontanet i del C / Pau Vergós a l'altura del C / Pere Joan. Una altra de les actuacions ha estat el precintat del skateparc del parc de Les Tres Esplugues i zones d'esbarjo infantil dels següents parcs: Petit Parc de l'Amistat, Residèncial Montesa, plaça Gandhi, Parc dels Torrents, i Solidaritat, parcs Capgrosos, Caterina Albert i pl. Blas Infante.
Els parcs de Can Vidalet i Concòrdia es mantenen tancats al públic, ja no es van obrir a primera hora del matí de diumenge.


Foto: Accesos a plaça Mireia tancats

D'altra banda, l'Ajuntament ha suspès avui dilluns totes les obres municipals que s'estaven realitzant o que estava previst iniciar.

Des de l'Ajuntament us demanem la màxima col·laboració ciutadana. Només si donem una resposta conjunta i seguim les indicacions de les autoritats corresponents podrem acabar amb aquesta emergència i vèncer al coronavirus.

Podeu consultar les preguntes més freqüents aquí

------

11h - 15 de març del 2020

Parcs tancats i zones d'estacionament regulat gratuïtes

L'Ajuntament d'Esplugues ha pres noves mesures, que es faran efectives a partir d'aquest diumenge 15 de març, en sintonia amb la situació d'estat d'alarma decretada aquest dissabte 14 de març pel Govern de l'Estat per frenar l'expansió del coronavirus:
- Tancament des d'aquest diumenge i fins a nou avís dels dos parcs que tenen accessos, els de Can Vidalet i la Concòrdia.
- Precintament dels parcs infantils.
- La Policia Local d'Esplugues, conjuntament amb la de Sant Just, està informant per evitar l'accés a la plaça Mireia, a partir de la Font de la Senyora, per evitar concurrència de persones.
- Gratuïtat de les zones blava i verda d'estacionament regulat.
- Habilitar el telèfon gratuït 900 300 082 per atendre necessitats socials.

Foto: Accesos a plaça Mireia tancats

Acc_Pl_Mireia_tancat_2.jpg

Acc_2_pl_mireia.jpg

La Policia Local està realitzant control de persones, locals i establiments per impedir que es portin a terme prohibicions de mobilitat i activitats suspeses, sense que de moment s'hagin produït incidències.

Les restriccions de la llibertat de circulació de les persones i la resta de mesures acordades per l'estat d'alarma les podeu consultar aquí.

------

13h - 14 de març del 2020

La Policia Local d'Esplugues i els Mossos en coordinació perquè es compleixin les restriccions

La Policia Local d'Esplugues i els Mossos d'Esquadra estan actuant de forma coordinada perquè es compleixin les restriccions que ha decretat la Generalitat de Catalunya. Entre les actuacions que estan duent a terme ambdós cossos hi ha l'exigència de tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració.

Consulta les restriccions d'activitat dictades per la Generalitat aquí

Per altra banda, la Generalitat ha preparat un llistat de preguntes i respostes sobre què es pot fer i què no.

Consulta les preguntes freqüents sobre les restriccions pel coronavirus aquí

------

18.30h - 13 de març del 2020

L’Ajuntament acorda noves mesures de tancament d'equipaments municipals

S'actualitza l'estat de les últimes novetats respecte a tancament d'instal·lacions o anul·lació d'activitats. Es confirma que s'ha de fer difusió dels següents punts: tancament de Parc ciclista, servei podòleg, CEM La Plana, camps de futbol, Oficina Jove i Espai Jove Remolí, Oficina habitatge i deixalleria prèvia comunicació amb Sant Joan Despí. Oficina Municipal Informació Consumidor (OMIC) i Servei Local d’Ocupació només rebran atenció telefònica.

Consulta el comunicat a data 13 de març, al següent enllaç:

COMUNICAT D’ACTIVACIÓ DEL PLA D’EMERGÈNCIA MUNICIPAL

------

12.30h - 13 de març del 2020

L'Ajuntament recomana a gent gran i altres col·lectius de risc que romanguin a casa

Davant la complexa situació generada per l’expansió del coronavirus (Covid 19), l’Ajuntament d’Esplugues recomana a la gent gran i altres col·lectius en risc de contagi (persones amb patologies cròniques, sobretot de tipus cardiovascular; persones hipertenses; persones diabètiques; persones afectades d’algun càncer i persones amb problemes respiratoris crònics) que evitin desplaçaments innecessaris i romanguin a casa, com a mínim fins al 3 d’abril.

En moments com l’actual, és vital seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i actuar amb responsabilitat.

------

10.45h - 13 de març del 2020

El Departament de Salut confirma un cas de coronavirus en una persona d'Esplugues

L'Ajuntament d'Esplugues comunica que avui el Departament de Salut de la Generalitat confirma un cas de coronavirus en una persona d'Esplugues. Es recomana a la població seguir totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries per garantir el seu benestar.

Per a més informació podeu consultar les xarxes socials @salutcat, @ajesplugues i consultar aquesta web. Per a consultes mèdiques cal trucar al 061.

------

18h - 12 de març del 2020

L'Ajuntament suspèn les activitats i programes municipals i tanca biblioteques i museus

Des de demà divendres 13 de març i fins al 3 d'abril, l'Ajuntament d'Esplugues cancel·la les activitats i els programes que promou el mateix Ajuntament als diferents equipaments municipals i als espais públics com a mesura preventiva per frenar la pandèmia de coronavirus. Això inclou la Quinzena de la Dansa Metropolitana i les activitats de l'Escola Municipal de les Arts (Música, Ceràmica i Pintura), Museus d'Esplugues, sales d'exposicions, biblioteques, CEM La Plana, espais per a joves, CIRD Vil.la Pepita i casals de dones.

Les biblioteques i Museus d'Esplugues restaran tancats al públic.

Aquestes mesures podran ser prorrogades més enllà del 3 d'abril.

Consulta el comunicat a data 12 de març, al següent enllaç:

COMUNICAT D’ACTIVACIÓ DEL PLA D’EMERGÈNCIA MUNICIPAL

Per altra banda, les entitats de lleure han suspès la seva activitat des d’avui i fins al 30 de març amb la possibilitat d’ampliar el període. A més, diverses entitats culturals també han anul·lat les activitats dels propers dies com la Ballada de Sardanes, Festival de Música Clàssica, etc..

------

12h - 12 de març del 2020

L'Ajuntament recomana prioritzar l'atenció telefònica i telemàtica per a les gestions

L'Ajuntament d'Esplugues demana a la ciutadania evitar desplaçaments innecessaris i prioritzar l'atenció telefònica i telemàtica sobre la presencial. Gestions com demanar els volants d'empadronament i certificats de béns es poden fer per telèfon i rebre-ho al domicili.

Us recordem el telèfon gratuït del Punt d'Atenció a la Ciutadania (PAC): 900 30 00 82 (de dilluns a divendres de 8.30 a 18.30 hores)

------

11 de març del 2020

Esplugues aplica mesures preventives en equipaments i activitats ciutadanes

L’alcaldessa d’Esplugues Pilar Díaz ha reunit avui el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament per coordinar i fer seguiment de la crisi sanitària com a conseqüència del coronavirus, a fi efecte de prendre les decisions a nivell municipal que calgui.

S’ha acordat que des d’avui –data en què la Generalitat ha activat el Pla d’Alerta- s’anirà garantint a Esplugues el compliment de les mesures preventives establertes a Catalunya per la Generalitat, així com també el Ministeri de Sanitat i les autoritats sanitàries, a la vegada que s’aniran prenent totes les decisions que pertoqui en cada moment, en funció de l’evolució d’aquest virus entre la població.

Avui s’ha acordat que a Esplugues, a partir de demà dijous 12 de març i fins al 3 d’abril, es tanquen els Casals de Gent Gran i s’anul·len les activitats culturals adreçades a aquest col·lectiu –especialment vulnerable davant el coronavirus-; s’anul·len les activitats del Programa d’Acompanyament Educatiu i Art-teràpia; i s’anul·len les activitats esportives on participi alumnat procedent de diversos centres escolars com ara natació escolar o partits dels Jocs Escolars. Les diverses competicions esportives de caire nacional es faran a porta tancada.

En cas que es vagin adoptant noves mesures preventives, s’aniran comunicant a la ciutadania. Amb tot, l’Ajuntament d’Esplugues adopta les mesures preventives que es requereixi amb l’objectiu d’evitar al màxim el risc de malalties infeccioses emergents com és el cas del coronavirus Covid-19.

Així mateix, avui l’Ajuntament activarà el pla d’actuació Duprocim en fase d’alerta per emergències a nivell municipal, per estar atents i donar resposta davant l’emergència sanitària mundial.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B