Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els nois i noies de l'Audiència Pública presenten les seves propostes per incorporar les entitats al contingut acadèmic

La igualtat de gènere i el benestar emocional, entre els interessos de les joves estudiants de 4t d'ESO per fer-ne tallers als instituts

17 de maig del 2017

Aquest matí, els nois i noies de 4t d'ESO que han format part durant aquest curs de l'Audiència Pública de nois i noies han presentat les seves propostes finals per assolir l'objectiu que se'ls va plantejar mesos enrere des del municipi: incorporar les entitats al contingut acadèmic.

Pel camí, els alumnes han tingut reunions de treball, han conegut la feina de moltes entitats espluguines i han treballat en equip en aquest projecte de participació que enguany, com ja ho va estar el curs 2015-2016, estava centrat en l'associacionisme, el voluntariat i la participació i que, segons l'alcaldessa, Pilar Díaz, es fa "perquè us acostumeu d'una manera activa a participar en la vostra ciutat. Perquè no calleu, doneu la vostra opinió i decidim les coses entre tots".

Projectar vídeos a les aules sobre la feina associativa, fer murals als instituts, rebre visites de les entitats, fer sortides trimestrals per conèixer les seves activitats o organitzar esdeveniments per patrocinar-les es troben entre les propostes que han fet els joves per incorporar la tasca associativa als instituts d'Esplugues.

Respecte a les dones i benestar emocional

Durant el torn obert que ha seguit a les presentacions dels projectes, els nois i noies han fet arribar algunes de les seves preocupacions a l'alcaldessa. La igualtat de gènere i el benestar emocional han destacat entre els interessos de les joves estudiants per fer-ne tallers als instituts. Maria, de La Mallola, ha proposat recordar cada any l'assassinat masclista de l'espluguina Flori M., que va tenir lloc l'any passat el dia abans de començar la Festa Major. "No és normal que passin aquestes coses i hem de recordar-ho i ser-ne conscients. Fer un dia de dol i cancel·lar els actes de Festa Major està bé, però hem de fer molt més", ha dit. Del mateix institut, Candela ha comentat que al llarg de l'ESO hi troba a faltar més atenció a les emocions de l'alumnat i tallers per treballar l'autoestima. "Volem que des de ben petits s'ensenyi als nois a tractar les dones d'igual a igual", ha dit una altra alumna.

"Estic impressionada amb els temes que plantegeu i la maduresa amb què els presenteu", ha reconegut Pilar Díaz, qui ha felicitat els estudiants i ha assegurat que l'Ajuntament treballarà perquè s'incorporin aquestes formacions als instituts d'Esplugues. També ha explicat als nois i noies que el municipi prepara un protocol contra les agressions sexistes en espais d'oci i que comptarà amb una xarxa de persones voluntàries. "Possiblement l'any que ve l'Audiència Pública de nois i noies treballarà aquest protocol", ha avançat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B