Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Neix el nou portal de voluntariat i suport associatiu per a les entitats d'Esplugues

L'Ajuntament també obre un Punt de Voluntariat i Suport Associatiu per promoure el voluntariat a la ciutat

27 de febrer del 2018

Esplugues estrena el portal de Voluntariat i Suport Associatiu, una versió renovada del Portal d’Entitats que es va crear l’any 2008. El nou portal reuneix en un sol web els recursos i serveis municipals adreçats a les entitats, així com informació per a les persones interessades a fer voluntariat: www.entitats.esplugues.cat

L’objectiu municipal és oferir una eina i canal de comunicació intuïtiu i amb informació de qualitat per enfortir el teixit associatiu de la ciutat i promoure el voluntariat amb recursos, consells, assessorament, cessió d'espais, etc.

Radiografia de les entitats d'Esplugues

Per tal d'adaptar el servei a les necessitats reals, l'Ajuntament va fer una enquesta a les entitats locals. En la diagnosi que es va obtenir es va detectar que els principals reptes de les entitats d'Esplugues són ampliar la base social, obtenir més recursos econòmics i millorar la comunicació.

Les dades també indiquen que el 60% de les sòcies de les entitats són dones, que les persones voluntàries a Esplugues són més de 1.800 i que 7 de cada 10 entitats tenen persones voluntàries i que les posicions de poder estan, com a la resta de societat, força masculinitzades, amb un 60-61% d'homes en els òrgans de govern i la presidència.

El 60% de les entitats del municipi es van constituir fa més de 18 anys i el 42% han estat declarades d'utilitat pública. Pel que fa a l'àmbit d'actuació, que només és únic en el 72% dels casos, el més destacat és la cultura (43%), seguit d'acció social i salut (28%), d'esports (18%) i de polítiques d'igualtat (10%).

1a Jornada de Suport Associatiu

El nou portal es va presentar dijous 22 de febrer durant la 1a Jornada de Suport Associatiu d’Esplugues que es va fer a l’Espai Baronda i on eren convidades totes les entitats del municipi. Era una trobada per comentar els resultats de l’estudi sobre l’associacionisme i el voluntariat a Esplugues, informar sobre els serveis de l’Ajuntament a les entitats i parlar dels procediments de presentació i justificació de les subvencions del 2018.

Punt d'assessorament

També es va presentar el Punt de Voluntariat i Suport Associatiu, que estarà obert els dimecres de 10 a 12 hores i els dijous de 18 a 20 h i situat a l'Oficina Jove d'Emancipació (c. Àngel Guimerà, 34). En cas de consultes d'entitats que requereixin una atenció especialitzada, es programarà una cita amb el servei d’assessorament que correspongui (fiscal, legal, etc.) a través del correu electrònic voluntariat@esplugues.cat o del telèfon gratuït 900 30 00 82.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B