Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Mostra sobre la 2a República a Esplugues

Els Museus i l’Arxiu Municipal organitzen una exposició gràfica i altres activitats amb motiu del 90è aniversari de llur proclamació

10 de juny de 2021

Des del 5 de juny ja es pot visitar l'exposició gràfica 'Visca La República! 90 anys de la seva proclamació' a les vidrieres de La Masoveria de Can Tinturé, inclosa en un projecte de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació. La mostra inclou l'apartat local 'La Proclamació a Esplugues. Canvi i continuïtat'.

Després de l'èxit de '1939 Esplugues', el nou projecte de memòria democràtica narra la Proclamació de la 2a República espanyola des d'una perspectiva local, destacant-ne fites, esdeveniments i noms propis.

Es tracta d'una exposició en format gràfic que es podrà visitar fins al 26 de setembre tot passejant pels Jardins de Can Tinturé. Aquest projecte permet posar en valor la tasca de recuperació i conservació documental de l'Arxiu Municipal d'Esplugues, així com la de particulars, dipositaris també de fonts documentals. La investigació a partir d'aquesta documentació ha estat fonamental per recuperar 90 anys més tard fets i protagonistes fins avui desconeguts.

L'exposició va acompanyada d'una conferència en el marc del Dia Internacional dels Arxius, que es va celebrar ahir 9 de juny, a càrrec de la directora dels Museus d'Esplugues, Roser Vilardell, i l'activitat teatralitzada 'Espluguencs, voteu la República' prevista el divendres 23 de juliol als Museus. Podeu veure la conferència al següent vídeo:


AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B