Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Minuts Menuts, l'Escola Sona i una eina de compres municipal, al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals del 2018

18 de juny del 2018

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya (impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer), que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal, ha seleccionat aquest any dues Bones Pràctiques de l'Ajuntament d'Esplugues corresponents a la seva convocatòria del 2018: en l'àmbit de la infància, Minuts Menuts Municipal. Cura d’infants i pràctica esportiva i, en l'àmbit de la cultura, L'Escola sona. Música i inclusió a les escoles d'Esplugues. El Banc les considera, així, experiències innovadores, transferibles, que tenen un impacte positiu, planificades, amb un sistema d'avaluació i que compten amb la implicació de la ciutadania, entre altres criteris que ajuden a definir una bona pràctica.

L’espai Minuts Menuts Municipal, situat al Complex Esportiu Municipal La Plana, facilita des del 2014 la conciliació de la vida laboral, personal i familiar. Les activitats realitzades amb els infants s’estableixen de manera mensual, atorgant a cada setmana una temàtica concreta, a banda de les activitats de psicomotricitat i de ludoteca.

L’Escola Sona és un projecte dirigit a les escoles de primària de la població amb l'objectiu principal de democratitzar l'accés a la música. El projecte s'ha implementat progressivament a diferents centres educatius del municipi tenint en compte les característiques socials de les escoles, els seus alumnes i el barri en les quals es troben, per tal d'acostar la disciplina musical a aquells sectors on menys arriba. El projecte consisteix en un conjunt de formacions i assajos dirigits per professorat de l'Escola de Música i dels mateixos centres, amb un conjunt d'instruments (corda i vent) que compra l'Escola de Música i que es queden als centres escolars.

En l'àmbit de les pràctiques significatives (experiències ben valorades, encara que no resultin innovadores), hi ha un projecte de l'àmbit de les noves tecnologies: l'Eina de compres de material d'ofimàtica per als diversos departaments de l'Ajuntament. Es tracta d'una aplicació web que ha sistematitzat i optimitzat el procés de les operacions de compres, ha reduït costos i ha eliminat l'ús de formularis en paper.

Amb el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, nascut l'any 1999, es vol promoure la millora i la innovació en els governs locals difonent experiències, seguint una metodologia comuna i proposant la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. Entre d'altres, en anys anteriors, han estat bones pràctiques d'Esplugues el Pacte per la reactivació econòmica i la creació d'ocupació de qualitat (2016-2019), l'Agent Tutor, els Equips de captació d'energia solar en tres edificis municipals de la ciutat o el Juga Verd Play com a nou model de competició esportiva.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B