Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Més de 40 accions per a la inclusió i l'èxit educatiu de l’alumnat d’Esplugues

El Pla Educatiu d’Entorn 2021-2022 inclou accions d’acompanyament, participatives, de valors, culturals i esportives per a alumnes de 0 a 20 anys

4 de novembre del 2021

El Pla Educatiu Entorn (PEE) d’Esplugues, impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat i amb la implicació de la comunitat educativa de la ciutat (escoles, esplais, entitats...) per contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic, constarà enguany de més de 40 actuacions. Esplugues és un dels pocs municipis catalans que compta amb un PEE que abasta totes les etapes educatives de 0 a 20 anys.

La Comissió Institucional del PEE ha aprovat el 4 de novembre el pla d’actuacions 2021-2022. Aquestes actuacions s’emmarquen dins dels objectius del PEE:

CRIPEE4.jpeg- Èxit educatiu. Inclou una vintena d’accions del Pla, entre les quals destaquen els tallers d’acompanyament educatiu per a uns 200 alumnes de primària, secundària i postobligatòria en horari extraescolar; L’Escola Sona, projecte que porta l’aprenentatge d’instruments musicals a a tres escoles de primària (Gras i Soler, Joan Maragall i Prat de la Riba) i que més endavant s'intentarà ampliar a un centre més (Can Vidalet); reforç emocional i educatiu mitjançant art-teràpia, que aquest curs s'amplia a quatre centres de secundària; l’Auxiliar de conversa en anglès, que continuarà en tres instituts públics  i, com a novetats, la posada en marxa de la mentoria socioeducativa per a tres alumnes amb necessitats educatives de secundària o post-obligatòria de dos tallers, un d'esports i un altre de piscina, per a alumnat de l'Institut Joanot Martorell.

- Participació d'alumnat i famílies. Preveu continuar amb les xerrades sobre temes d’interès per a les famílies de l’alumnat d’Esplugues, amb processos participatius consolidats com l'Audiència Jove i el Consell d'Infants i amb projectes intergeneracionals, entre d'altres, i la proposta de crear una comissió d'alumnes.

- Català, com a llengua de cohesió. Inclou, com a novetats, la creació d'un taller de català com a garantia d'inclusió i d'una comissió de català per potenciar el seu ús.

- Promoure hàbits saludables i l'activitat físico-esportiva. Continua l'impuls de l’activitat esportiva i d'una alimentació saludable.

Segons l'alcaldessa, Pilar Díaz, "hem de posar en valor que tot i haver estar un curs complicat, en què teníem al davant el repte que suposa el retorn a les aules després de la pandèmia, el curs passat hem portat a terme un total de 42 actuacions per contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic. Garantir la igualtat d'oportunitats a l'alumnat d'Esplugues és una prioritat absoluta per a nosaltres. Com en tot, apostem per la suma d'esforços i sempre tenim la mà estesa per treballar en xarxa. Sumar multiplica les oportunitats dels nostres infants i joves".

 

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B