Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

61 denúncies a la darrera setmana per incompliment de l’estat d’alarma

14 d'abril del 2020

El nombre de denúncies interposades per la Policia Local d'Esplugues per incomplir el confinament la darrera setmana –del 6 al 12 d'abril– ha estat de 61. En quatre ocasions, per conduir el gos per dins d'un espai acotat (cal recordar que l'Ajuntament va precintar parcs i corre cans, però no pipicans, per evitar concurrència de moltes persones). De les 61 infraccions denunciades, 27 van produir-se entre divendres i diumenge.

Durant les quatre setmanes que han passat des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma per la crisi sanitària pel coronavirus, el cos local de policia ha posat 262 denúncies:

- 101 la primera setmana, del diumenge 15 al diumenge 22 de març

- 38 la segona, del 23 al 29 de març

- 62 la tercera, del 30 de març al 5 d'abril

- 61 la quarta, del 6 al 12 d'abril.

 

6 d'abril del 2020

El nombre de denúncies interposades per la Policia Local d'Esplugues per incomplir el confinament la darrera setmana –del 30 de març al 5 d'abril– ha estat de 62. Durant les tres setmanes que han passat des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma per la crisi sanitària pel coronavirus, el cos local de policia ha posat 201 denúncies: 101 la primera setmana, del diumenge 15 al diumenge 22 de març; 38 la segona, del 23 al 29 de març, i 62, la tercera.

A més, des de la setmana passada es realitzen diversos controls policials als carrers, de manera conjunta amb Mossos d'Esquadra i Cos Nacional de Policia.

 

30 de març del 2020

La Policia Local d'Esplugues va interposar la setmana del 23 al 29 de març un total de 37 denúncies per incompliment de les normes contemplades a l’estat d’alarma per la crisi sanitària del coronavirus. Des de l'entrada en vigor d'aquesta excepcionalitat, el 15 de març, el nombre de casos denunciats per la Policia Local és de 135, la immensa majoria per passejar sense motiu justificat. Vuit persones han estat denunciades de manera reincident.

A més, s'han paralitzat 6 obres domiciliàries per no disposar o no ajustar-se a la llicència o comunicació d'obres.

D'altra banda, l'Ajuntament ha senyalitzat i prohibit l'accés a tots els parcs i correcans del municipi per evitar que es converteixin en espais de concurrència durant més temps de l'estrictament necessari per passejar el gos. En tot cas, sí estarà permès l'accés als pipicans.

Consultar decret aquí

18 de març de 2020

La Policia Local d’Esplugues ha interposat fins a la tarda d’aquest dimecres 18 de març més de 25 denúncies per incompliment de les normes contemplades a l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol, des de l’entrada en vigor d’aquest, el passat diumenge.

La majoria, una vintena, han estat per a vianants que incomplien de manera injustificada l’ordre de confinament domiciliari, tret dels casos permesos. També hi ha hagut una denúncia per al conductor d’un vehicle per al mateix motiu. A més, s’han obert actes a dos establiments que havien de romandre tancats.

La Policia Local patrulla els carrers del municipi avisant a la ciutadania que transita pel carrer i demanant informació sobre els seus moviments.

Es recorda que les sancions poden anar de 100 a 600 euros per a les persones que retirin o moguin tanques, vorades o altres elements fixos o mòbils col·locats per les Forces i Cossos de Seguretat per delimitar perímetres de seguretat.

Així mateix, la desobediència o la resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seves funcions, així com la negativa a identificar-se, serà sancionat amb una multa de 601 a 30.000 € si no hi ha especials circumstàncies de gravetat, i d'entre 30.001 a 600.000 € si es tracta de casos greus.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B