Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Més de 1.500 infants i joves, als casals i campus d’estiu

L’Ajuntament atorga més de 330 beques i facilita un reforç per a infants amb discapacitat

25 de juny del 2019

La participació en les diferents activitats d’estiu que impulsen l’Ajuntament i entitats de la ciutat per a infants i joves un cop acabat el curs escolar es mou anualment al voltant d’entre 1.500 i 2.000 persones usuàries. Activitats per jugar en companyia, per aprendre, per practicar un esport, per despertar habilitats artístiques amb ceràmica o pintura, per gaudir de la piscina...

Per facilitar que cap nen o nena en quedi exclosa, l’Ajuntament impulsa una política de beques per a famílies amb pocs recursos econòmics (amb una renda per càpita anual inferior a 5.218,50 euros). Enguany, en el moment d’inici dels casals s’han resolt pràcticament la totalitat d’aquests ajuts i s’han atorgat més de 330 beques, que subvencionen entre un 25 i un 90% del cost.

Pel que fa a les xifres totals d’inscrits a l’oferta de casals que comencen a finals de juny o principis de juliol, hi ha 562 inscrits als Casals d’Estiu infantils (que es fan a les escoles Isidre Martí, Folch i Torres, Gras i Soler, Joan Maragall i Prat de la Riba) i als Casals Joves (Remolí i Gras i Soler), 390 al Casal Esportiu (als equipaments d’esports i als parcs), 408 als campus esportius (que ofereixen les entitats de futbol sala, handbol, voleibol, gimnàstica, bàsquet, futbol i patinatge artístic) i 111 als casals artístics (ceràmica, pintura i dibuix) per a infants i joves.

A més, els Casals d’Estiu i Esportius són 100% inclusius, ja que els infants amb discapacitat que necessiten un reforç de monitor, l’Ajuntament els hi facilita. Enguany hi ha més d’una vintena de nens amb necessitats educatives especials que tindran aquest reforç.

D’altra banda, a l’agost es fa un casal especial per a joves amb discapacitat, al local de les entitats Esplugues Sense Barreres i Aprenem.

Casals 2019_1_interior

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B