Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Més d’un miler d’infants, als casals d’estiu d'Esplugues

L’Ajuntament atorga ajuts a les famílies en situació de vulnerabilitat

14 de juliol de 2021

La temporada de casals i campus estivals que organitzen tant l’Ajuntament com les entitats esportives i de lleure va arrencar a finals de juny amb unes xifres que estan a mig camí entre les de l’any passat, amb una situació sanitària per la pandèmia de Covid més preocupant que l’actual, i les del 2019.

Així, tot i les restriccions encara necessàries pel que fa, entre d’altres, a la limitació de grups, més d’un miler d’infants s’han inscrit enguany, tant als casals d’estiu, esportius i artístics organitzats per l’Ajuntament com als campus de les entitats esportives entre finals de juny i finals de juliol. Més o menys, el doble que ara fa un any.

Casalsestiu5NOTIOK.jpgCasalsestiu16NOTIOK.jpgPer les cinc escoles on es fa el Casal d’Estiu infantil passaran 311 nois i noies d’entre 3 i 12 anys, que participaran de jocs i d’aprenentatges de la mà de la Gaia, un personatge de superheroïna que vol salvar el planeta. El Casal Jove no es farà enguany per falta de demanda.

El Casal Esportiu, que té com a referències els centres esportius de La Plana i Les Moreres, la piscina del parc dels Torrents i els parcs de la ciutat, compta amb 325 inscrits. Els campus esportius de les diferents entitats (gimnàstica, bàsquet, handbol, voleibol i futbol) totalitzen uns altres 300 participants.

El Casal Artístic al voltant de la ceràmica, que es fa a l’Espai de les Arts (Centre Puig Coca), té 140 infants i joves inscrits als diferents tallers.

Cal mencionar també el Casal de Gent Gran, amb 60 persones majors de 60 anys (dividides en grups de 15) que faran activitat física al carrer i a la piscina, i tallers de coneixement.

Beques per a famílies amb recursos econòmics limitats

En la línia de no deixar cap família sense la possibilitat de gaudir dels casals infantils i esportius, l’Ajuntament atorga cada any ajuts d’entre el 25 i el 90% de l’import de la plaça, adreçats a famílies amb una renda per càpita anual inferior a 5.218,50 euros.

L’any passat, amb una baixa demanda a causa de la pandèmia, es van atorgar ajuts per valor total de 38.000 euros. Fa dos anys es van totalitzar més de 107.000 €.

D’altra banda, els preus dels casals infantils, esportius i artístics s’han mantingut en els darrers dos anys. El de gent gran és gratuït.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B