Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Material educatiu per a les escoles i instituts públics, projecte guanyador del Pressupost Participatiu 2018 a Esplugues

Més de 1.400 persones, nou vegades més que l’any passat, han participat a l’edició d’enguany, que ha permès la votació ‘on-line’. La connexió del parc dels Torrents, segona opció més votada, fins a totalitzar els 267.500 euros del pressupost.

15 de maig de 2018

Un total de 1.440 persones han pres part –a través de trobades presencials, punts de participació mòbil als diferents barris i de la nova plataforma digital Esplugues Participa– a l’edició d’enguany del Pressupost Participatiu d’Esplugues, que per primera vegada ha permès la votació on-line de qualsevol persona empadronada a Esplugues major de 16 anys. En total, 735 persones s’han pronunciat a través d’aquesta plataforma.

La xifra global de participació representa un gran salt quantitatiu, ja que a l’edició de l’any passat hi van prendre part unes 160 persones. La fase final va culminar el passat diumenge, 13 de maig, últim dia per votar entre les 10 propostes finalistes. L’Ajuntament va muntar un estand a la Fira d’Entitats per fomentar la participació.

Les propostes més votades

La proposta finalista més votada, amb 284 suports, va ser la de dotar les escoles i instituts públics de material educatiu, amb un pressupost de 165.000 euros (15.000 per a cada centre). Tot i que no és una competència municipal, sinó de la Generalitat, l’Ajuntament consensuarà ara amb els centres docents quin tipus de material necessita: audiovisual, informàtic, esportiu, llibres per a la biblioteca, mobiliari...

En segon lloc, amb 273 suports, va quedar la proposta d’habilitar un camí que connecti de forma accessible les dues parts del parc dels Torrents. L’Ajuntament assumirà aquest projecte, que ja estava contemplat a l’apartat d’inversions del pressupost municipal d’enguany.

Decidir una inversió

El Pressupost Participatiu 2018 tenia com a objectiu prioritzar on s’invertirà una partida de 267.500 euros del pressupost municipal del 2018. Després de diverses fases en què, tan telemàticament com mitjançant trobades presencials i punts de participació al carrer, es van fer un centenar de propostes, la ciutadania va poder optar entre les deu finalistes.

Anteriors edicions del Pressupost Participatiu

La primera edició del Pressupost Participatiu, la corresponent al pressupost del 2014, va donar com a resultat la creació de l’espai Esplugues Coworking. A la segona edició, la del 2015, la proposta guanyadora va ser l’adaptació
del Casal de Cultura Robert Brillas
per guanyar en accessibilitat. El 2016, l’opció més votada va ser l’ampliació de l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’iniciació o de perfeccionament per a l’escalada (boulders). L’any passat, el projecte guanyador va ser dotar el parc de la Solidaritat de pèrgoles d’ombra, el qual s’està elaborant en l’actualitat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B