Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'UME realitza tasques de desinfecció a residències d’Esplugues

4 d'abril del 2020

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha començat a realitzar aquest dissabte 4 d'abril tasques de neteja i desinfecció a les residències de gent gran d'Esplugues i a residències de persones tutelades. En concret, ha actuat als centres geriàtrics La Torre d’Esplugues i Orpea, i al Centre Residencial d’Acció Educativa Ferrer i Guàrdia –centre infantil adreçat a infants de 5 a 14 anys-.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, va adreçar dimarts 31 de març una carta a la delegada del Govern d'Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar els recursos necessaris per fer front a l'emergència sanitària i garantir el benestar i la salut de les persones treballadores i residents de les residències del municipi. Va remetre la carta a la Delegació de Govern després de formular la mateixa petició a Protecció Civil de la Generalitat atesa la situació d’alarma que l’Ajuntament va detectar en alguns centres dilluns 30.

L'actuació de l'UME forma part del dispositiu per combatre la Covid-19, que consisteix a esterilitzar els espais que poden ser un focus de contagi d'aquesta malaltia. El dispositiu es porta a terme amb col·laboració de Policia Local, que els acompanya per ubicar cada centre i facilitar la seva feina.

Així mateix, dimecres i dijous d'aquesta setmana, una empresa –especialitzada en control de plagues i desinfecció de patògens– ha desinfectat dos centres assistencials d’Esplugues que han registrat un nombre important de casos positius de Covid-19. L'empresa, enviada per la Generalitat a petició de l'Ajuntament, ha actuat a la Llar-Residència per a Persones amb Discapacitat d’Esplugues i a la Clínica Nuestra Señora de Guadalupe.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B