Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Alumnes de primària de l'Escola Joan Maragall aprenen violí i violoncel gràcies a un projecte amb suport municipal

Alumnes de 3r i 4t de primària de l'escola fan el concert de final de curs de la 2a edició de L'Escola Sona. El projecte educatiu veu la música com a mitjà per treballar l'aprenentatge i l'èxit escolar.

24 de maig de 2016

Al setembre no havien tocat mai instruments de corda fregada com el violí i el violoncel. Al maig, ja fan el seu primer concert davant dels seus familiars. Són els alumnes de 3r de primària de l'Escola Joan Maragall, que aquest curs 2015-2016 han començat a participar en la 2a edició del projecte educatiu L'Escola Sona i que dilluns 23 van mostrar els resultats amb una orquestra de corda fregada, a la sala d'actes del centre cultural La Bòbila.

La música com a motivació per l'estudi

Es tracta d'una proposta tal d'utilitzar la música com a mitjà per treballar l'aprenentatge i l'èxit escolar. Les primeres sessions van començar al mes d’octubre de 2014, amb els 49 alumnes de les dues línies de 3r de primària.

A cada línia es va crear una orquestra formada per 8-9 violins primers, 8 violins segons i 8 violoncels. L’Ajuntament va aportar els 25 instruments necessaris i les professores, que fan sessions setmanals als alumnes alternant classes d’instrument i d’orquestra, provenen de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues.

Enguany, el projecte, a més d'anar dirigit a tot l'alumnat de 3r, s'ha ampliat als de 4t que hi han volgut seguir participant. Així, aquest final de curs, uns 60 nens i nenes de l'Escola Joan Maragall han ofert un concert de violí i violoncel a pares i famílies on han mostrat els resultats del seu esforç i l'èxit del projecte educatiu. També hi ha participat l'orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música. Han fet un tema conjunt amb els alumnes del projecte L'Escola Sona.

Aquí teniu un recull d'imatges del concert:

2a edició projecte L'Escola Sona

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B