Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'ONCE presenta a Esplugues el seu nou model de quiosc

És el primer que hi ha al Baix Llobregat i és més accessible, ecològic i proper al públic

19 de novembre de 2019

L'ONCE ha presentat a Esplugues el seu nou model de quiosc, el primer que es presenta al Baix Llobregat. Es tracta del quiosc que hi ha davant el número 34 del carrer del Carme i és un model més accessible per a les persones venedores amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i facilita la comunicació amb el públic.

quiosconce4.jpeg

"Tenim la sort de ser el primer municipi del Baix Llobregat i amb l'Hospitalet els primers de l'àrea metropolitana on s'instal·la aquest model de quiosc més ergonòmic i accessible. El compromís del nostre consistori és facilitar la mobilitat de les persones i fer més accessible la ciutat. Aquest quiosc també ho facilita. A més, és un punt de trobada més de la ciutat, on la gent afegeix i contribueix a la cohesió social", ha declarat l'alcaldessa Pilar Díaz en l'acte de presentació del nou model, que ja hi ha a Tarragona, a Lleida, a Reus, a Cambrils i a algunes ciutats de la província de Barcelona. La idea és que es vagin implantant progressivament.

A més de al carrer del Carme, també s'han instal·lat de nous al carrer Hortènsia i a l'avinguda Cornellà. I progressivament s'aniran substituint els altres cinc que hi ha a la ciutat: vuit en total. "Ben segur són quioscos molt més còmodes i amb més prestacions que el primer que es va obrir a Esplugues, a l'avinguda del Torrent, l'abril de 1990", ha explicat Pilar Díaz.

quiosconce2.jpeg

A l'acte hi han participat Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya, Noelia Romero, gestora comercial de la zona, i la venedora dels productes de joc de l'Organització, M. Carmen Chacón.

El nou disseny compleix amb els requisits d'accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també a les personescompradores. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

quiosconce3.jpeg

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d'una rampa fixa d'accés a l'interior del quiosc, a més que totes les zones d'exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s'inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B