Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Lliurats els premis dels 9ns Jocs Florals d’Esplugues

Lliurats els premis dels 9ns Jocs Florals d’Esplugues

L'alcaldessa, Pilar Díaz, i la regidora de Cultura, Maribel Aguilera, amb les persones premiades

30 de maig del 2017

La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues va acollir el 28 de maig l’acte de lliurament de premis dels 9ns Jocs Florals d’Esplugues, que s’organitzen cada dos anys. Els guardons, dotats amb 400 euros, van ser: Premi a la Flor Natural per a Núria Viñas per La teva pell; Englantina d’Or per a Carme Cabús per Catalunya, país íntim; Viola d’Or i Argent per a Maria Bonafont per El fill pròdig; Premi a la millor poesia en llengua castellana per a Aureli Trujillo per Planisferio de silencios (por detrás del espejo); Premi a la millor poesia en llengua anglesa per a Maria Teresa Mir, per Beading, i Premi Ciutat d’Esplugues per a Roser Díaz per La memòria de la força.

Els accèssits van ser per a Maria Assumpció Cornadó (Flor Natural), Marta Finazzi (Englantina d’Or), Marta Juanhuix (Viola d’Or i Argent), José Manuel Soriano (llengua castellana), Mon Roig (llengua anglesa) i Raúl Pérez (Ciutat d’Esplugues). En total, s’hi van presentar 138 poemes.

A més, es va proclamar la barcelonina Imma Fuster com la primera Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals d’Esplugues, títol que assoleix una persona que guanya els tres màxims guardons. Fuster va obtenir la Flor Natural el 2009, la Viola d’Or i Argent el 2011 i l’Englantina d’Or el 2015.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va remarcar que aquesta ha estat “una edició molt femenina, amb alta presència de dones entre les persones guanyadores, amb l’atorgament del Mestratge en Gai Saber a una dona i pel fet d’haver homenatjat la bibliotecària Natàlia Hernández, per la seva dedicació a la Biblioteca Popular d’Esplugues des de la seva obertura, l’any 1948”.

En el següent enllaç podeu trobar tots els poemes guanyadors: http://jocsfloralsblog.blogspot.com.es/p/2017.html

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B