Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Institut Joaquim Blume celebra 25 anys d'esport i estudis

20 de maig de 2016

Avui ha estat un dia de celebració a l'Institut Joaquim Blume. Són 25 anys de funcionament com a institut, des que va deixar de ser un centre de l'INEF per convertir-se en un centre que acull esportistes d'alta competició en edat escolar. El seu és un ensenyament reglat amb uns ritmes diferents, que s'adapta a llargues jornades de preparació física i esportiva i als diferents períodes de competicions esportives.

L’acte de celebració del 25è aniversari de l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues ha tingut lloc al Consell Català de l’Esport amb la presència de l’alcaldessa, Pilar Díaz; la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el director dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez, i el director del centre, Victor Cantos.

"És important que combineu l'esforç esportiu amb l'esforç acadèmic", ha dit Pilar Díaz a l'alumnat reunit a la sala d'actes. "Sou un centre referent per a Esplugues i pel país. Els valors que aquí us transmeten, com ara l'esforç, el sacrifici, la lluita per aconseguir una fita i el treball en equip, us han d'acompanyar tota la vida".

La consellera d’Ensenyament ha manifestat que “Catalunya té un gran sistema educatiu i és ric en experiències i diversitat, i el Joaquim Blume és un exemple de vida". Meritxell Ruiz ha recordat la figura del desaparegut Joaquim Blume que dóna nom al centre: "No és tan important el que duri la vida, sinó tenir una vida plena, i estic segura que els valors apresos al Blume us serviran per tenir una vida ben plena".

"No és un institut fàcil perquè reuneix nois i noies amb molta diversitat de procedències, classe social i econòmica i lingüística, cal fer un treball de cohesió social i comptar amb uns professors que s'adaptin a les necessitats d'aquest centre", ha explicat el director del Joaquim Blume, que va recordar els orígens del centre i es va mostrar orgullós dels resultats.

L'Institut Joaquim Blume ofereix els estudis de 3r i 4t d’Educació Secundària Obligatòria i batxillerat. La major part de l’alumnat de l’institut que cursa aquests estudis gaudeix, al mateix temps, d’una beca del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Són joves procedents d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat. A més, ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d’Activitats Físiques i Esportives, de dos anys de durada.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B