Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Lidl fa reviure els Tres Molinos convertint-los en un gran supermercat

L'emblemàtic espai, declarat Bé d'Interès Cultural, recupera l'activitat econòmica

5 de febrer del 2019

Després de vuit anys, l'activitat econòmica torna als Tres Molinos, icònic conjunt arquitectònic d'Esplugues construït l'any 1961 i que durant molt temps va acollir un restaurant famós per les celebracions familiars. I ho fa de la mà de la cadena de supermercats Lidl, que aquest dijous 7 de febrer obrirà una botiga de 1.600 metres quadrats, la més gran de la firma a Espanya. La nova edificació manté la façana que dóna a la Ronda de Dalt i part de l'arquitectura original, els molins que van ser declarats Bé d'Interès Cultural per l'Ajuntament el 1984. El Lidl Tres Molinos també és, segons afirma la pròpia firma, el més sostenible de la cadena, ja que té innovadors sistemes de climatització i d'enllumenat que afavoreixen l'eficiència energètica.

Responsables de Lidl a Catalunya i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, han inaugurat aquest dimarts les instal·lacions, 48 hores abans de la seva obertura al públic. L'alcaldessa ha subratllat que la nova activitat "contribuirà a impulsar la nostra economia i la creació de llocs de treball". En el supermercat hi treballaran 45 persones. I també ha posat de manifest els beneficis urbanístics de l'operació, ja que Lidl està finançant la construcció d'un gran espai verd, de 6.400 m2, al barri del Gall que estava ocupat per naus industrials abandonades. D'altra banda, l'empresa també ha construït un mirador públic de 1.300 m2, amb accés des de l'avinguda Ahrensburg.

Per part de Lidl, el seu director d'Expansió a Catalunya, Jordi Massó, ha recordat que aquesta és la primera activitat que obren a Esplugues, però no serà l'única, ja que en breu començaran a construir els nous mercats municipals de La Plana i Can Vidalet, que tindran supermercats d'aquesta firma.

A la inauguració han estat convidats els presidents de les associacions de veïns de Finestrelles –barri al qual pertanyen els Tres Molinos–, El Gall i La Plana-Montesa.

Foto de grup Lidl

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B