Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Lidl estrena el renovat Mercat Municipal de Can Vidalet

Les parades, que necessiten un temps per posar-se a punt, obriran previsiblement al setembre

9 de juny del 2021

L'històric espai del Mercat Municipal de Can Vidalet torna a tenir vida. Lidl Supermercats obre aquest 10 de juny la botiga que dinamitzarà la nova instal·lació, que funcionarà al complet previsiblement al setembre. Tal com constava en l'adjudicació del projecte a Lidl per part de l'Ajuntament, la companyia ha costejat –amb una inversió de 7,5 milions d'euros– la reconstrucció integral de l'edifici, la posada en marxa de la seva botiga, l'habilitació dels espais que ocuparan els paradistes i la urbanització de l'entorn.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, que ha visitat avui el nou establiment, ha agraït el compromís de Lidl amb Esplugues, valorant la seva intervenció en la revitalització d'espais emblemàtics i tan importants per al municipi i ha destacat: "A Esplugues posem en marxa fórmules noves que potencien les aliances entre el sector públic i el privat. La remodelació dels mercats és una aposta molt important que servirà per reactivar negocis, però també per dinamitzar la ciutat en general. Sumar una botiga Lidl a la nostra oferta comercial multiplica el poder d'atracció per a tot tipus de públic".

Per la seva banda, José Mendieta, director regional de Lidl a Catalunya, ha reafirmat l'aposta de la cadena per Esplugues i ha explicat que "a més d'aquest projecte, Lidl ja compta amb la seva emblemàtica botiga dels Tres Molins, inaugurada a principis de l'any 2019, i en els propers mesos obrirem un nou centre al Mercat Municipal de la Plana, i ha invertit entre els tres projectes 30 milions € i generat uns 90 llocs de treball al municipi".

Una nova botiga Lidl i més de 30 parades tradicionals en el Mercat Municipal de Can Vidalet

LIDL2.jpegL'edifici disposa de 4 plantes, que es destinaran a la botiga de Lidl, les parades tradicionals, planta logística de càrrega i descàrrega i aparcament. El supermercat comptarà amb una superfície de 1.300 m2 i un horari comercial de dilluns a dissabte, de 9 a 21.30 h. Per a la construcció del nou establiment, s'han tingut en compte diverses mesures d'estalvi energètic per assegurar l'eficiència de l'edifici, com és la instal·lació de panells solars, la il·luminació LED i la climatització eficient.

Amb l'objectiu de mantenir el caràcter emblemàtic del lloc, en la reconstrucció del mercat s'ha respectat els seus elements més tradicionals i icònics, com és l'antiga volta característica de l'edifici.

El projecte ha estat redactat per Josep Miàs, arquitecte reconegut internacionalment per altres projectes com el Club de Golf Fontanals o el Mercat de la Barceloneta. En el cas del Mercat Municipal de Can Vidalet, s'ha projectat un edifici molt colorit i amb la presència d'amplis finestrals, que permeten aprofitar la llum natural i reduir el consum lumínic.

A part de la nova botiga de Lidl, a partir del setembre s'instal·laran a l'edifici més de 30 paradistes, que des de fa anys desenvolupen la seva activitat en un espai annex habilitat provisionalment a l'espera de l'execució del nou projecte. Amb la revitalització de l'emblemàtic mercat es recuperarà un espai que portava més de 12 anys tancat.

La coexistència d'un supermercat amb les parades tradicionals dinamitzarà l'activitat de l'històric edifici, que va obrir les portes a finals de 1972, tot generant sinergies comercials que permetran al mercat ampliar la seva oferta i al client realitzar la compra de forma més completa. Amb aquesta renovació, el centre pretén convertir-se en un potent motor econòmic per a Esplugues i afavorir la revitalització de la zona.

En el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i d'ocupació en el territori, Lidl ha comptat amb la col·laboració d'empreses locals per a l'execució dels tres projectes, també el de mercat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B