Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Lidl comença a construir als Tres Molinos la seva botiga de referència a Espanya

Generarà 30 nous llocs de treball, que procediran de la borsa d’ocupació d’Esplugues

27 de juny del 2017

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el director d’Expansió i Immobles de Lidl a Catalunya, Albert Lavín, han protagonitzat avui l’acte de col·locació de la primera pedra del centre que la cadena de supermercats construirà a l’emblemàtic espai de l’antic restaurant Tres Molinos, al barri de Finestrelles. Lidl invertirà 7,5 milions d’euros en la que serà la seva botiga de referència a Espanya, perquè inclourà conceptes nous que aniran més enllà d’un punt de venda, i generarà 30 nous llocs de treball per a la posada en marxa de l’establiment, prevista per a finals del 2018.

L’ambiciós projecte, de quatre plantes, 150 places d’aparcament i una sala de vendes de més de 1.500 m2, respectarà els elements més tradicionals i icònics del lloc, com són els tres molins, construïts l’any 1961 seguint el mateix estil dels de La Manxa, i que per la seva ubicació han esdevingut una imatge de referència que senyalitza l’accés a Esplugues des de Barcelona. De fet, l’Ajuntament d’Esplugues els va declarar Bé d’Interès Cultural el 1984. El restaurant, famós per les celebracions familiars, va tancar el 2011. L’edifici va anar deteriorant-se fins a la seva adquisició per part de Lidl.

L’alcaldessa ha destacat que “es tracta d’una nova activitat que contribuirà a impulsar la nostra economia i la creació de llocs de treball” a la ciutat, ja que els 30 llocs que generarà procediran de la borsa de treball d’Esplugues. “La propera obertura del centre de Lidl va en la línia del Pacte per la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat d’Esplugues, que vam aprovar per unanimitat a l’Ajuntament i vam signar amb els agents socials i econòmics de la ciutat i de la comarca del Baix Llobregat”, va afegir.

A més, el projecte de la nova botiga de Lidl a Esplugues suposa, segons Pilar Díaz, “un altre benefici per a la ciutat, ja que es guanyarà una nova zona verda al barri del Gall, que executarà Lidl, tal i com preveu el planejament aprovat, per poder fer aquesta activitat comercial als Tres Molinos. Una zona verda que estarà propera a centres educatius que no tenen un parc a prop”.

Per a Albert Lavín, “volem que sigui la botiga on provem conceptes nous, tant a nivell de tecnologia com de vendes, per això diem que és un centre futurista, perquè serà el nostre showroom de coses noves”. L’establiment incorporarà diverses mesures de sostenibilitat, com il·luminació LED o sistemes domòtics de control, per garantir la seva eficiència energètica.

Lidl Tres Molinos render 1

Lidl Tres Molinos render 2

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B