Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Espai Baronda acull la presentació del decàleg del tractament informatiu dels feminicidis

L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha participat en l'acte organitzat per l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual n'és la presidenta

22 de març de 2022

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, ha convocat una roda de premsa aquest dimarts 22 de març a l’Espai Baronda d’ Esplugues de Llobregat, ja que l'alcaldessa de la ciutat n'és la presidenta. 10 alcaldesses i diverses regidores de la nostra ciutat i membres de l'Observatori han assistit a la trobada.

L'objectiu de l'acte ha estat manifestar el seu posicionament en relació amb el tractament dels Feminicidis als mitjans de comunicació i el seu rebuig respecte al tractament que alguns mitjans de comunicació apliquen a la informació sobre els assassinats masclistes, pràctiques que envaeixen la intimitat de les persones properes a les víctimes i que utilitzen sense rigor, ni respecte, les dades i els detalls personals, servint com a espectacle el dolor de les famílies. Mitjançant una declaració signada pels 32 ajuntaments que en formen part.

Finalment, l’alcaldessa d’Esplugues i presidenta de l’Observatori, Pilar Díaz, ha tancat l’acte amb les paraules següents:

“Els mitjans teniu molt poder. Podeu canviar la societat. Podeu col·laborar per crear una nova societat, més segura i més igualitària, per a totes les dones, per a les germanes., les parelles, les amigues, les companyes de feina o de la universitat. Els 32 ajuntaments que formen part de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació hem unit forces per demanar-vos a vosaltres, els mitjans en global i periodistes en particular per impulsar un nou codi ètic de conducta i comprometre’ns plegats a explicar les coses d’una altra manera.”

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B