Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Les propostes del Consell d’Infants sobre salut, educació i clima

Dotar els parcs de més mobiliari esportiu, rebre formació sobre aspectes que els preocupen, com el ‘bullying', i organitzar una trobada per recollir brossa

3 de juny del 2021

Els 26 membres del Consell d’Infants 2020-2021, en representació de l’alumnat de 5è de primària de les escoles Gras i Soler, Lola Anglada, Folch i Torres, Matilde Orduña, Isabel de Villena i Natzaret, van fer arribar aquest 2 de juny a l’Ajuntament d’Esplugues les seves propostes sobre salut, educació i clima que han estat treballant durant el curs. Aquest va ser l’encàrrec que els va fer l’alcaldessa, Pilar Díaz, el novembre passat: fer propostes sobre tres dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 Nacions Unides: Salut i benestar, Educació de qualitat i Acció climàtica.

collage_4aplenaria1.png

Les peticions van ser les següents:

- En matèria de salut i benestar: posar més elements en alguns parcs per fer esport, com xarxes de vòlei, tirolines, cistelles, per jugar a petanca, a escacs o a l’oca, entre d’altres.

- En matèria d’educació de qualitat: rebre formació sobre la problemàtica del bullying, com afrontar l’educació secundària i els riscos derivats de les xarxes socials.

- En matèria d’accions pel clima: fer una crida per part de l’Ajuntament a tots els centres educatius i a la ciutadania en general per realitzar una trobada per recollir brossa que hi hagi a l’espai públic.

Durant la sessió de cloenda, que es va fer de manera telemàtica, l’alcaldessa va dir que recollia les propostes i “ens posem a treballar”. I, fent referència als objectius de l’Agenda 2030 tractats, va afirmar que “aquesta Esplugues que vosaltres heu començat a imaginar, l’Esplugues de 2030, serà la que vosaltres viureu com a adults, la que us heu d’encarregar de cuidar”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B