Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Les obres de Can Clota Sud començaran a la tardor

Es construiran 166 habitatges, dels quals 50 de protecció oficial, una plaça, un mirador i un corredor verd per connectar els parcs de la Solidaritat i dels Torrents

2 de març de 2022

El projecte urbanístic Can Clota Sud, que reordenarà el sector on s'ubiquen els laboratoris del grup mèdic Cetir i l'antiga fàbrica Bristol-Myers Squibb, ja està definit. L'alcaldessa, Pilar Díaz, i el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, el van presentar en audiència pública aquest 1 de març a l'Escola Prat de la Riba. L'inici de les obres està previst per a la tardor d'aquest any.

La modificació, aprovada primer pel Ple municipial i després per la Generalitat, passa per mantenir l'ús dels laboratoris Cetir en l'antiga fàbrica Rocador i els equipaments existents (Escola Prat de la Riba i Escola Bressol Marta Mata) i transformar la resta d'espais situats entre els carrers Josep Anselm Clavé, Pas del Sucre, Lleialtat i Oriol.

S'hi construiran 166 habitatges, dels quals 50 seran de protecció oficial (33 de règim general i 17 de preu concertat). Aquesta promoció de habitatges de protecció oficial s'afegirà a les d'altres espais que es posara en marxa en breu, com a Ca n'Oliveres i Montesa.

A més, a Can Clota Sud es crearà un corredor verd que unirà el parc de la Solidaritat amb el dels Torrents, a banda i banda del nou sector, a través de tres actuacions:

- Ampliació de la vorera del carrer Oriol, entre Lleialtat i Josep Anselm Clavé, dels 9 metres actuals a 18.

- Construcció d'una plaça i d'un mirador als terrenys de l'antic centre mèdic Cetir (2.077 m2), en la part del projecte més propera al parc dels Torrents.

- Construcció d'una passera entre la zona del mirador i el carrer Pas del Sucre –al voltant de la pineda situada al costat del Camp Municipal Salt del Pi–, amb un pendent inferior al 6% i en forma de ziga-zaga per salvar un desnivell de 6 metres.

Per a l'alcaldessa, “aquest projecte és una gran transformació per al barri de Can Clota. Els veïns i les veïnes guanyaran metres de verd i vials, així com habitatge”.

El primer tinent d'Alcaldia va subratllar que "el projecte ens permetrà recosir els espais, completar la trama d’habitatges i guanyar, alhora, nous espais lliures, equipaments més connectats i habitatges de protecció per al sector de Can Clota".

FES CLIC SOBRE EL MAPA ON POTS VEURE EL DETALL

AMBITEXECUCIOCANCLOTASUD650px.png

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B