Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Premi a les escoles Folch i Torres i Joan Maragall pel seu estalvi energètic

15 de juny de 2016

L'Escola Folch i Torres i l'Escola Joan Maragall han participat, durant el 2015, en el programa 50/50 de l'Ajuntament. El programa consisteix en el fet que l'Ajuntament, que és qui paga la factura de llum i gas, retorna part de l'estalvi aconseguit per les escoles al llarg de l'any.

Mesures d'eficiència energètica

L'alumnat va treballar en equips per millorar l'ús del consum elèctric i de gas natural, proposant i aplicant mesures com l'aprofitament de la llum natural, tancar els llums en sortir de l'aula, utilitzar portes i finestres per regular la temperatura, entre altres accions.

Com a resultat dels esforços i la conscienciació mediambiental, l'Escola Folch i Torres ha aconseguit reduir la despesa energètica en 1.009,24 euros respecte a l'any anterior. Per la seva banda, l'Escola Joan Maragall ha realitzat un estalvi de 392 euros.

Com a premi, el dia 13 de juny els regidors de Territori i Sostenibilitat i d'Educació, Eduard Sanz i Mariber Peláez, van fer lliurament a les escoles de material escolar: 150 calculadores solars per a Folch i Torres i 120 per a la Joan Maragall. L'Ajuntament també ha instal·lat una estació meteorològica a cada escola. L'estació recull 16 paràmetres, entre ells temperatura, velocitat i direcció del vent, pluja, pressió atmosfèrica... A partir d'aquestes dades els nens i nenes poden treballar temes de medi ambient a escala estadística, des del punt de vista del vocabulari o de ciències del mitjà.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B