Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Les entitats reben suport municipal per tramitar els certificats d'antecedents sexuals

12 de juliol del 2017

El servei municipal de suport a entitats que fins ara se centrava en temes fiscals, situat a les dependències de l'Oficina Jove (Casal de Cultura Robert Brillas, c. Àngel Guimerà, 34), inclou ara també ajuda per tramitar el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, que per llei és necessari que tinguin totes les persones que treballen en contacte amb menors d'edat. És un document que, per exemple, s'exigeix en processos de selecció o en la tramitació de subvencions municipals per a les entitats que tenen una relació directa o indirecta amb menors.

Es tracta d'una sol·licitud que obligatòriament ha de fer cada persona de l'entitat o bé l'entitat amb una autorització de cada empleat. Es pot tramitar gratuitament de forma telemàtica, presencial o per correu al Ministeri de Justícia.

Demanar cita prèvia

Per rebre l'assessorament per part de l'Ajuntament d'Esplugues sobre el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual o sobre qualsevol altre aspecte de la gestió d'una entitat (impost de societats, declaració del'IRPF, programa de comptabilitat...), cal demanar cita prèvia. Es pot fer al telèfon (gratuït) 900 30 00 82 o a través del correu electrònic participacio@esplugues.cat. Les cites es programen els dimecres de 16 a 20 hores.

De certificat penal a delictes sexuals

L'agost del 2015 entra en vigor una normativa estatal que exigeix un certificat d’antecedents penals (que emet el ministeri de Justícia) als professors i altres professionals (monitors, voluntaris, estudiants en pràctiques...) que treballin o col·laborin amb centres educatius i estiguin en contacte amb menors.

En el cas de l'Ajuntament d'Esplugues, n'hi ha prou amb presentar el certificat negatiu de Delictes de Naturalesa Sexual, que s'expedeix en compliment de la normativa espanyola i que permet acreditar la manca de delictes de naturalesa sexual o, si escau, l'existència dels mateixos.

Més informació sobre el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual en aquest enllaç.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B