Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Audiència Jove presenta les seves propostes contra la LGTBifòbia

L'alumnat de 4t d'ESO dels instituts fa arribar a l'alcaldessa nou suggeriments amb l'objectiu de sensibilitzar i prevenir la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere.

14 de maig de 2019

Avui s'ha celebrat la 12a edició de l'Audiència Pública als Nois i Noies d'Esplugues. Es tracta d'un mecanisme de participació ciutadana adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO que impulsa espais de debat per al jovent. S'articula als instituts d'Esplugues per contribuir a la formació del jovent en els valors i les actituds pròpies de la participació, a més de generar debat i propostes per a la transformació de la ciutat.

Han assistit prop de 270 alumnes

La sala d'actes del Consell General de l'Esport ha acollit a 270 alumnes dels quatre instituts -La Mallola, Joanot Martorell, Joaquim Blume i Severo Ochoa. Els representants de l'alumnat han presentat a l'alcaldessa Pilar Díaz i a la regidora de Participació, Montse Zamora, diverses propostes sorgides de la feina, feta durant tot el curs escolar, per sensibilitzar i prevenir la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere a Esplugues.

L'alumnat presenta nou propostes

Les propostes que han presentat els alumnes han estat: crear un espai d’ajuda psicològica, adaptar lavabos mixtes en edificis públics, crear lligues esportives mixtes, organitzar una cursa solidària per finançar operacions de canvi de sexe, generar un vídeo amb càmera oculta/ Curtmetratge, organitzar conta-contes, creació d’una pàgina web, fer un concurs d’un logo per tapar pintades o anuncis discriminatoris i celebrar un acte el 17 de maig a l’Ajuntament.

Agraïments a la feina feta

L'alcaldessa i la regidora de participació, han agraït les propostes i han detallat les accions que es fan des de l'Ajuntament per treballar contra la LGTBIfòbia com l'ajuda psicològica a través del SAI(Servei d'Atenció Integral), la neteja de les pintades que es fan a la via pública i les activitats que es faran durant el mes de maig per celebrar el dia de la LGTBIfòbia. Respecte a la resta de propostes s'ha donat resposta a cadascuna d'elles. La proposta dels WC mixtes es tindrà en compte quan es facin reformes dels lavabos públics i s'estudiarà, canviar els rètols de forma més immediata. Les lligues esportives mixtes es lideraran per la regidoria de Joventut. Pel que fa a la cursa solidària per finançar les operacions de canvi de sexe, aquestes actualment estan cobertes pel sistema públic de salut. Per respectar la protecció dels drets d'imatge, no es veu viable fer la proposta sobre càmera oculta. Per altra banda, s'incorporarà la programació de conta-contes a la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues. Quant a la proposta web es proposa que tingui un apartat específic a la web dels instituts amb vincles al Servei d'Atenció Integral (SAI) i al portal de denúncies oficial de l'Observatori Contra l'Homofòbia i la Generalitat de Catalunya.

Podeu veure el vídeo resum de l'elaboració de propostes d'aquesta edició de l'Audiència Jove:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B