Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Música i art en el Dia d'Andalusia a Esplugues

6 març del 2017

El divendres al vespre, al Saló de Plens de l'Ajuntament, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, va nomenar el sevillà Jose Antonio Rodríguez Torres l'Andalús de l'Any. "Allá donde vaya llevaré el nombre del premio", va assegurar aquest filòleg estudiós de l'Art i la cultura. Amb aquest acte, on va assistir Diego Benjumea, Andalús de l'Any 2016, es van iniciar les celebracions anuals del Dia d'Andalusia, un homenatge a la cultura andalusa i a la seva presència a Esplugues. L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, va destacar "el treball i l'esforç" de les entitats organitzadores, l'Associació Cultural Andalusa d'Esplugues i el Centre Cultural Andalús Plaça Macael, perquè "ens ajuden a cohesionar els nostres barris i fan que la nostra sigui una ciutat més oberta".

Aquest any els actes s'han concentrat el primer cap de setmana del mes, del divendres 3 al diumenge 5 de març. Entre ells destaca l'actuació de Diego Benjumea el dissabte 4 a Plaça Catalunya a les 13 hores. Nascut a Trigueros (Huelva), Benjumea és un cantant especialitzat en copla, amb influències flamenques. El mateix dissabte a plaça Catalunya s'hi han celebrat una sardinada popular i jocs infantils i inflables, actuació dels quadres de ball, cors i cançó espanyola i migues populars.

Segons les dues entitats organitzadores, l'Associació Cultural Andalusa d'Esplugues (ACAE) i el Centre Cultural Andalús Plaça Macael (CCA Plaça Macael), tal com es va fer l'any passat, al nomenament de l'Andalús de l'Any s'hi afegeix també el de l'Andalús d'Esplugues (o Al Andalus) . A més del premi, altres activitats de diumenge a la plaça Blas Infante han estat l'ofrena floral al monument de Blas Infante i el vi d'honor.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B