Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'AMB activa la línia AMB Exprés E44, que connecta l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues amb Zona Universitària

10 d'abril del 2018

Avui dimarts, 10 d’abril, l’AMB ha inaugurat la línia AMB Exprés E44, entre Sant Joan de Déu i Zona Universitària, una llançadora que connecta l’hospital de referència i que forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d’altes prestacions.

La inauguració de la línia ha anat a càrrec del Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, l’alcaldessa de d’Esplugues, Pilar Díaz, i el director gerent de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo.

Amb aquesta nova línia E44 s’assoleix una freqüència de pas 7,5 minuts en hores punta de matí i de tarda. Aquesta freqüència de pas s’aconsegueix combinant la línia regular JM (Just Metro), que circula cada 15 minuts, la EP1 (Esplugues 1), que passa cada 20 minuts en hora punta i cada 30 minuts en hora vall, i la nova E44, que té una freqüència de 30 minuts en hores punta de mantí i de tarda.  

Per altra banda, la nova línia millorarà també la connexió del barri de Finestrelles d'Esplugues amb Barcelona i facilitarà la mobilitat dels veïns i veïnes. La línia E44 és de caràcter circular, amb un temps de trajecte inferior a 15 minuts.

"L'hospital és un dels punts de l'àrea metropolitana que no tenen metro. Fem realitat una demanda a l'espera que en un futur es construeixi la perllongació de l'L3 de metro. Amb la nova línia facilitarem de forma molt ràpida i àgil la comunicació amb transport públic entre hospital i metro”, ha explicat Pilar Díaz.

“Com a AMB, tenim la obligació de millorar i facilitar la mobilitat i donar respostes als ciutadans, als municipis i als centres de referència, com és el cas de l’Hospital de Sant Joan De Déu, que genera un alt nivell de mobilitat obligada”, ha exposat aquest matí Poveda. “Amb aquesta nova línia, donem millor servei a les persones que han de venir a l’hospital”, ha afegit.

El director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, ha agraït a l’AMB la posada en marxa d’aquesta línia que “facilitarà l’accés a les moltes famílies que diàriament es desplacen al nostre Hospital”. El gerent ha xifrat en un milió les persones que anualment visiten l’Hospital Sant Joan de Déu.

Nova xarxa de bus metropolità: AMB Exprés i AMB Metrobús

La E44 és una de les primeres línies que es posa en marxa de la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, que es vertebrarà amb dos nous serveis d’autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i  el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència. L’objectiu és millorar l’oferta de transport públic i donar resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant expedicions més directes i més freqüents.

Aquesta nova aposta de l’AMB, que suposa un salt quantitatiu i qualitatiu per al bus metropolità, suposa una nova alternativa i un nou increment de serveis per facilitar a la ciutadania el canvi d’hàbits, i apostar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant.

E44 nova linia bus

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B