Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'alumnat de l'Escola Garbí lliura un manifest a l'alcaldessa per ser escola acollidora de refugiats

4 d'abril del 2017

Alumnes des de 3r de primària fins a 2n de batxillerat de l'Escola Garbí, en representació de tot l'alumnat del centre, han anat avui al Saló de Plens de l'Ajuntament a llegir i lliurar a l'alcaldessa, Pilar Díaz, un manifest en favor de l'acollida dels refugiats. "És una iniciativa que parteix dels alumnes", explica el director de l'escola, Jordi Carmona, que ha acompanyat els estudiants juntament amb alguns dels mestres. "Ens van dir: volem ser escola d'acollida", comenta Carmona. I així ho han posat per escrit en un manifest que expressa la seva opinió i sentiments davant de la crisi dels refugiats.

"6 anys de guerra, 320.000 morts civils i 5 milions de refugiats. Milers de persones que cada dia posen la seva vida en mans del mar travessant-lo per fugir de la terra. Si no són suficients aquestes tràgiques dades per conscienciar els governs de l'enorme crisi humanitària, realment estem fent el que està a les nostres mans per millorar-ho?" és l'inici d'un manifest que reconeix que "ens sentim afortunats i alhora impotents" davant de "les vides de totes aquestes persones que han quedat aturades".

El manifest narra els petits detalls de la vida de les persones refugiades amb dificultats amb aspectes bàsics com la higiene, la roba, la gana, el fred o els problemes per dormir sabent que l'endemà no els espera un futur millor. Què ha fet Europa per ajudar aquestes persones que són com nosaltres?, es pregunten els infants i joves. "Volem que els nens i nenes refugiats vinguin a les nostres classes perquè puguin anar a l'escola. Nosaltres els farem un lloc".

Pilar Díaz ha agraït el manifest i s'ha mostrat "emocionada i molt contenta perquè m'heu tornat a obrir altra vegada els ulls a aquesta situació que demana la participació activa de tots nosaltres". L'alcaldessa ha assenyalat que es pot ajudar tant als camps de refugiats com a Esplugues. "Comencem per petits gestos com un somriure". També ha aprofitat per recordar que, durant el Mes de les Dones es van fer dues conferències sobre refugiats i ha parlat de Kinda Marrawi, espluguina de pare sirià que ha estat en dues ocasions als camps de refugiats de Grècia. "Ens va explicar coses de les noies refugiades, que són com les d'aquí i tenen les mateixes preocupacions", ha dit.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B