Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'alcaldessa recull el guardó que distingeix Esplugues com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

La distinció oficial del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat ha estat lliurada avui a sis municipis espanyols, que formaran part del fòrum Red Innpulso

21 de juny del 2017

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha recollit aquest matí el guardó que distingeix Esplugues com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. La distinció l'ha donat, a Móstoles, el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat a les "ciutats líders que aposten per inversions en infraestructures innovadores, científiques, tecnològiques i socials" que tenen "un patró de creixement basat en el coneixement".

Esplugues és un dels sis municipis que obté el guardó aquest any. Les altres ciutats reconegudes pel ministeri són Gavà, Cambrils, Granada, Segòvia i Villena (Alacant). Els sis municipis entren a formar part del fòrum permanent de recursos Red Innpulso, creat el 2010 i que ara comptarà amb 68 ciutats. Enguany l'Ajuntament de Terrassa i el d'Ermua accedeixen a la presidència d'aquest fòrum per compartir recursos, informació i projectes innovadors.

El projecte presentat per Esplugues inclou 53 actuacions i projectes d'innovació, 45 dels quals estaven vigents el 2016. Segons Pilar Díaz, a l'hora de concedir la distinció, "el ministeri ha tingut en compte els esforços de l'Ajuntament en innovar, obrir processos participatius, en transparència, aplicacions tecnològiques i en el foment de l'emprenedoria, entre altres aspectes". "És un premi per a la ciutat", ha afegit l'alcaldessa, qui considera que "a Red Innpulso ens hi integrem per aportar, però també per aprendre".

La memòria presentada per Esplugues també incloïa el pressupost en projectes innovadors del 2015, va ser de 1.066.266 euros, el 32,37% del capítol total d'inversions municipals.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B