Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'alcaldessa reclama al delegat del govern de la Generalitat el nou CAP Lluís Millet i una residència de gent gran

Pilar Díaz s'ha reunit amb Toni Morral a l'Ajuntament

29 de setembre del 2021

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha transmès al delegat territorial del govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, diversos projectes pendents al municipi que són competència de l'administració autonòmica, com l'arribada de la línia L3 del metro, la construcció d'una residència geriàtrica o l'ampliació del CAP Lluís Millet. Morral ha visitat aquest 29 de setembre l'Ajuntament d'Esplugues i s'ha reunit amb l'alcaldessa i els tinents d'Alcaldia Eduard Sanz i Sara Forgas.

El llistat de temes pendents que s'han tractat a la trobada han estat:

- Arribada de la línia L3 de metro al centre d'Esplugues i a l'Hospital Sant Joan de Déu, així com la línia R3 de Rodalies (de Cornellà fins a Zona Universitària de Barcelona, passant per Esplugues). Ambdós projectes estan inclosos al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

- Construcció d'un centre d'atenció primària (CAP) a Can Clota i ampliació del CAP Lluís Millet, inclòs un servei de rehabilitació que eviti que la gent del barri Centre hagi d'anar a Cornellà.

- Construcció d'una residència per a la gent gran al municipi.

- Construcció de la residència per a persones amb pluridiscapacitats, els terrenys dels quals a Ca n'Oliveres els va cedir l'Ajuntament a la Generalitat el 2006.

- Millora de l'accessibilitat a les escoles Folch i Torres i Lola Anglada, per garantir la mobilitat d'alumnes amb diversitat funcional.

- Construcció de nous jutjats al sector de Sant Llorenç, a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, projecte que forma part dels plans de la conselleria de Justícia.

- Subvenció per a la construcció del nou Auditori.

Per a l'alcaldessa, la reunió "ha estat positiva i agraïm la mà estesa de la Generalitat per intentar complir antics compromisos amb la ciutat, com el nou ambulatori, la futura residència de Ca N'Oliveres o les parades de la línia L3 de metro. Nosaltres estarem a sobre per tal que donin una resposta real i àgil a les necessitats dels veïns i les veïnes d’Esplugues".

El delegat ha explicat que la reunió ha estat molt positiva per compartir agendes de treball en temes prioritaris per a la ciutat i ha destacat "la generositat d'Esplugues perquè és un municipi ancorat en una realitat metropolitana disposat a acollir equipaments d'interès no només municipal".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B