Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’alcaldessa d’Esplugues trasllada a Brussel·les la importància dels municipis per “abordar els reptes que té Europa”

13 de juliol del 2018

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, així com altres alcaldes (com el de Viladecans, Carles Ruiz) i representants de diputacions catalanes, es van reunir aquest dijous amb la comissària europea de Polítiques Regionals, Corina Cretu, per traslladar-li la feina social que es fa des dels municipis. “El que hem posat de manifest és que les coses passen als pobles i ciutats, que són claus per abordar els problemes i reptes que té Europa”, va dir Pilar Díaz.

Com a exemple, l’alcaldessa d’Esplugues va recordar les 17 bones pràctiques de municipis espanyols (7 d’ells, catalans, entre els quals, Esplugues) que van obtenir l’any passat el segell Urbact, programa europeu d'intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat. En aquest sentit, van demanar a les institucions europees un “suport integral, és a dir, no només recursos econòmics, sinó també ajudar a donar més visibilitat” a les accions municipals.

La bona pràctica d’Esplugues que té aquest reconeixement europeu és el foment de la participació de joves i infants en la governança de la ciutat que es fa a través de l’Audiència Jove i el Consell d’Infants. El Consell d’Infants, que reuneix a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, per posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn, ha arribat a uns 3.000 estudiants de primària des del 2009. Per la seva banda, a l’Audiència Jove, que fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts, hi han participat uns 4.000 estudiants de secundària d'Esplugues. Totes dues iniciatives generen pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B