Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’alcaldessa d’Esplugues presenta a Barakaldo un projecte per incentivar la vocació científica entre les noies

El programa +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia) pretén fomentar l’interès per la ciència i les tecnologies entre les estudiants abans de l’etapa universitària

4 de febrer del 2019

Durant la primera trobada municipal Mujeres, Innovación y Ciencia, que organitza la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (Innpulso) –del qual forma part l’Ajuntament d’Esplugues– i l’Ajuntament de Barakaldo a aquesta ciutat biscaïna, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va presentar divendres el projecte +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia), que té com a objectiu incentivar la vocació científica i tecnològica entre les noies i adolescents de la ciutat d’entre 10 i 18 anys, abans de l’etapa universitària.

Amb l’objectiu de “soscavar la bretxa de gènere en aquest àmbit professional”, segons Pilar Díaz, el projecte inclou quatre línies de treball:

- Celebració de tallers de robòtica i altres activitats de les denominades STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), com programació, impressió 3D, e-games...

- Implantació del programa Technovation Challenge, perquè noies de 10 a 18 anys treballin en la creació d’aplicacions de mòbil que ajudin a resoldre problemes socials.

- Xerrades sobre intel·ligència artificial, solucions Cloud, Blockchain, Bigdata, professions de futur, etc.

- Creació d’un American Space Esplugues. Els punts American Space són espais de difusió cultural finançats pels Estats Units que utilitzen les tecnologies més innovadores i disposen d’una gran oferta de recursos i propostes adreçades a persones interessades en robòtica, programació o moviment ‘maker’, així com a joves que es plantegen cursar estudis STEAM. Actualment, n’hi ha 700 al món, dels quals només 3 a Espanya.

La trobada Mujeres, Innovación y Ciencia que es va fer a Barakaldo s’emmarca dins de les activitats organitzades per la Xarxa Innpulso amb les quals aposta pel procés de co-creació de la ciutat igualitària i per difondre un missatge inclusiu que acosti a les nenes i dones al món científic.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B