Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'alcaldessa d'Esplugues, entre els batlles que demanen al Govern que reobrin bars i restaurants

11 de novembre del 2020

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, està entre els 17 alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i l'Hospitalet que han enviat una carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, demanant l'obertura d'establiments d'hostaleria i restauració. A l'escrit conjunt, amb data de 8 de novembre, s'afirma que "entenem la necessitat de restriccions per doblegar la corba de transmissió i contagis, però considerem que hem de ser capaços de coordinar l’obertura d’aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinaments perimetrals de cap de setmana. Sigui com sigui, estem segurs que amb la voluntat i el consens de tots –administració i professionals del sector- es podran fixar els procediments i les limitacions que ajudin al control sanitari d'aquestes activitats, el seu aforament i la seguretat entre els treballadors i els usuaris".

Els màxims representants municipals assenyalen que "la situació que afronten els treballadors i les treballadores d’aquest àmbit és certament dramàtica" i "ara, amb el tancament decretat de dues noves setmanes, la situació empitjorarà més ràpidament. I no només ens estem referint a bars, restaurants i activitats similars sinó també a la immensa xarxa de proveïdors que els abasteixen. Ningú dubta ja que som davant un problema d'una gravetat extrema que ens obliga a adoptar una actitud proactiva i corresponsable. Hem d'aturar aquesta sagnia que ja afecta massa persones".

A l'espera d'una resposta per part de Pere Aragonès, els batlles del Baix Llobregat i l'Hospitalet es posen “a disposició del Govern per treballar plegats amb diligència i rapidesa en la definició i aplicació de les disposicions que calguin per a l'obertura immediata dels negocis amb la màxima seguretat”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B