Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Ajuntament s'adhereix avui a les celebracions del Dia de l’Orgull LGTBI

28 de juny del 2018

L'Ajuntament s'uneix avui a les celebracions del Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual (LGTBI), en què es commemoren els fets del 28 de juny del 1969 a la ciutat de Nova York, coneguts com la revolta Stonewall, on persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn per lluitar contra la repressió social i la vulneració de drets que vivien a la ciutat.

Avui aquella reivindicació s'ha fet internacional i reclama tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat de gènere. L'Ajuntament ha fet una Declaració Institucional (signada per totes les regidores i regidors) on es recorda l'article primer de la Declaració Universal de Drets Humans, que assenyala que “tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets”. La declaració destaca el compromís municipal "amb el desenvolupament i implementació de polítiques i serveis públics vetllant per una garantia d'igualtat efectiva amb independència de la seva orientació sexual i identitat de gènere, com a element essencial per a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible". L'Ajuntament assumeix a més el seu paper com a agent essencial en "el disseny i el desenvolupament de polítiques transversals i estratègiques que garanteixin la igualtat de tracte, en dignitat i en drets".

Per altra banda, fins al dissabte 30 de juny es pot veure a Esplugues l'exposició Som Així. Quotidianitats lesbianes, una mostra que vol trencar estereotips i fer visibles les diferents realitats lèsbiques. És al vestíbul del CEM La Plana (plaça Catalunya).

Des de fa un any, la ciutat compta amb el Servei d'Atenció Integral LGBTI, punt d'atenció i suport que atén, des de l'Oficina Jove (c. Àngel Guimerà, 38) a les persones LGTBI i a totes aquelles que vulguin fer consultes sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. Obre els dimarts de 17 a 20 hores i els divendres de 12 a 14 h.

També s'està elaborant el Pla Local LGTBI d'Esplugues, que serà una eina de treball per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B